Skip to content

Kies een budgetcoach in de Provincie:

Door gemakkelijk op uw provincie te klikken komt u direct bij de beste Budgetscoaches in uw regio. Meer weten? klik hier.

Budgetcoach

Zuid-Holland

Budgetcoach

Noord-Holland

Budgetcoach

Noord-Brabant

Budgetcoach

Gelderland

Budgetcoach

Utrecht

Budgetcoach

Overijssel

Budgetcoach

Limburg

Budgetcoach

Friesland

Budgetcoach

Groningen

Budgetcoach

Drenthe

Budgetcoach

Flevoland

Budgetcoach

Zeeland

Wat is een budgetcoach?

Kom jij regelmatig geld tekort voor de dingen die voor jou belangrijk zijn in het leven? Is of gaat er iets aan je financiële situatie veranderen waardoor er minder geld binnenkomt? Gestart als ondernemer bijvoorbeeld, of minder gaan werken, een echtscheiding of een verhuizing? En wil je voorkomen dat er financiële onrust ontstaat? Of ben je ongelukkig omdat het niet goed gaat met je financiën? Blijf je telkens tegen dezelfde financiële problemen aan lopen en slaap je er zelfs niet goed meer van? Stel je jezelf wel eens een van deze vragen?

 • Wil je beter leren omgaan met geld?
 • Wil je bespaar tips in de praktijk leren?
 • Wil je leren hoe je je eigen administratie kunt doen?
 • Heb je het idee dat je er nog niet alles uit hebt gehaald op financieel vlak?
 • Heb je aan het eind van je geld nog maand over in plaats van andersom?
 • Weet je niet meer hoe je uit je schulden komt?
 • Heeft ziekte, ontslag of een echtscheiding voor een grote daling in het inkomen gezorgd?
 • Kun je je rekeningen niet meer op tijd betalen?
 • Weet je gewoonweg niet hoe je het allemaal moet doen?
 • Voel je je moedeloos en machteloos?

Een budgetcoach helpt je je financiële zaken op orde te brengen. Steeds meer mensen komen in de financiële problemen doordat ze het overzicht kwijtraken in hun financiële zaken en geen inzicht hebben in hun budgetten. Ze geven meer geld uit dan er binnenkomt of vinden niet de juiste balans tussen hun inkomsten en uitgaven. Wanneer je te maken krijgt met dit soort problemen en je niet verder komt financieel gezien, kunt je kiezen voor een budgetcoach.

Een budgetcoach neemt je financiën niet uit handen, maar helpt je om je financiële positie zelf te verbeteren. Een budgetcoach zorgt ervoor samen met jou, dat er beter inzicht komt in je financiële situatie. Dit doet een financieel coach onder andere door je in je geldzaken te begeleiden. De budgetcoach zorgt dat je binnen korte termijn je complete financiële situatie weer op orde hebt, doordat deze samen met jou de financiële knelpunten bekijkt en op deze manier zo snel mogelijk een eind aan je financiële problemen maakt waardoor je weer vrolijk door het leven kunt. Klik hier voor een GRATIS kennismakingsgesprek en bekijk hoe een budgetcoach jou kan helpen.

Je ben niet de enige.

Uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) blijkt dat de schulden van de Nederlandse huishoudens (incl. instellingen zonder winstoogmerk) eind juni 2017 ruim 760 miljard euro bedroegen. De toename van de schulden van huishoudens komt doordat zij in het tweede kwartaal meer woninghypotheken afsloten dan aflosten. De niet-hypothecaire schulden daalden iets. De studieschulden namen iets toe, maar de overige niet-hypothecaire schulden, waaronder het consumptief krediet, daalden. (bron: CBS)

Na september 2014 zijn de schulden van de huishoudens gestegen, na een periode van daling. De stijging betreft vooral woninghypotheken. De woninghypotheekschuld liep op van 649 miljard euro eind september 2014 naar 669 miljard euro eind juni 2017. De niet-hypothecaire schulden stegen in dezelfde periode van 88,5 miljard euro naar 91 miljard euro. De studieschulden stegen, maar andere niet-hypothecaire schulden, waaronder het consumptief krediet, namen af. Wist je dat:

 • 268.000 mensen betaalden in april 2017 hun zorgpremie niet.
 • 198.000 mensen hadden in 2016 een huurachterstand.
 • 1 op de 8 Nederlanders staat rood.
 • 729.577 Nederlanders hadden een BKR-registratie in januari 2017.
 • 107.310 mensen hebben een Hypotheek achterstand in oktober 2016.
 • 18.982.000 kredieten zijn er afgesloten in 2016.
 • 100.000 studenten konden hun maandelijkse aflossing niet voldoen.

(bron: volkskrant)

Hoe werkt een budgetcoach of financieelcoach?

Een budgetcoach of financieel coach is dol op cijfers. Zij zien in alle getallen uitdagingen. Dit gecombineerd met het ordenen en structureren en het aanbrengen van overzicht in de voor jou warboel van cijfers. Daarnaast staat een budgetcoach klaar voor jou. Jij staat centraal in het hele verhaal jij en jouw leefomgeving. Na motiverende gesprekken worden er realistische maar wel strenge doelen gesteld waardoor jij meer rust vind. Je financieel gedrag wordt in kaart gebracht en je gedrag kan in sommige gevallen aangepast moeten worden. Alles wordt in vertrouwen gedaan en zo dat het voor jou goed te begrijpen valt.

Met een budgetcoach weer inzicht in je financiën.

Wanneer de budgetcoach de in en uitgaven op een rijtje heeft gezet, handelt een deze je financiële administratie af en laat je leven volgens een vooropgesteld budgetplan. Het doel is om je betalingen tijdig door te voeren, schulden tegen te gaan en schulden af te lossen. Of inzicht geven in je financiële situatie. Op die manier helpt de Budgetcoach je zo spoedig mogelijk uit je probleemsituatie. Ook stelt een Budgetcoach samen met jou een begroting op en bekijkt of je gebruik maakt of gebruik kan maken van regelingen waar je een beroep op kunt doen, en geeft hierbij de nodige tips.

Door samen te kijken welke keuzes je hebt, helpt de Budgetcoach een beter overzicht te krijgen en hiermee grip te krijgen op je financiën. Met de financieelcoach ga je een aantal geldzaken onderzoeken. Je onderzoekt samen met de budgetcoach jouw huidige inkomsten en uitgaven en je ontwikkelt lange termijn visie met bijbehorend stappenplan.  Voor goed geldbeheer is een oprecht onderzoek naar jouw normen en waarden, overtuigingen en innerlijke obstakels die je kunnen afhouden van een toereikend inkomen, nodig. Financieel coaching gaat dus naast budgetteren een aantal stappen verder. Goed geldbeheer heb je met Budgetcoaching zelf in de hand.

Financieelcoaching helpt jou bij goed geldbeheer.

De budgetcoach heeft dan ook een schat aan ervaring en kan jou dan ook goed helpen. Budgetcoaching  helpt je om schulden te voorkomen. Maar het helpt je ook om te voorkomen dat je schulden erger worden. Een budgetcoach is een geschoold persoon die jou bewust maakt van je inkomsten- en uitgavenpatroon. Een budgetcoach helpt bij het op orde krijgen van het huishoudbudget. Omdat financiële problemen veel spanningen opleveren, waardoor er fysieke en sociale problemen ontstaan, is hulp van een Budgetcoach heel praktisch.Een budgetcoach zal je niet zeggen wat je wel of niet moet doen. Je bent zelf degene die keuzes maakt en bepaalt hoe je wilt leven. Maar een budgetcoach stelt samen met jou een begroting op, bekijkt of je gebruik maakt van regelingen waar je een beroep op kunt doen, en geeft handvatten om rond te komen. Door samen te kijken welke keuzes je hebt, word je geholpen een beter overzicht te krijgen, en grip te krijgen op je geld. Heb je hulp nodig op financieel gebied en wil je de controle over je leven terug waardoor je je weer goed kunt voelen? Maak dan hier een afspraak voor een GRATIS kennismakingsgesprek met een van onze budgetcoaches. 

Klik hier en zet 3 eenvoudige stappen naar HAPPYNESS!

‘CREATE YOUR OWN HAPPINESS’

SOMS met een beetje hulp ♥

Onze partner coaches zijn o.a. werkzaam in de regio:

Katwijk – Leiden – Den Haag- Westland – Spijkenisse – Alphen aan den rijn – Zoetermeer – Gouda – Capelle aan den ijssel – Rotterdam – Dordrecht – Den Helder – Heerhugowaard – Alkmaar – Hoorn – Purmerend – Zaanstad – Velsen – Haarlem – Amsterdam – Hilversum – Amstelveen  – Haarlemmermeer – Bergen op Zoom – Roosendaal – Breda – Oosterhout – Tilburg – Oss – s’Hertogenbosch -Helmond – Eindhoven – Apeldoorn – Barneveld – Arnhem – Doetinchem – Nijmegen – Amersfoort – Utrecht – Zeist – Nieuwegein – Veenendaal – Hardenberg – Zwolle – Deventer – Almelo – Hengelo – Enschede – Venlo – Roermond – Sittart – Geleen – Heerlen – Maastricht – Dokkum – Harlingen – Workum – Sloten – Sneek – Leeuwarden – Delfzijl – Groningen – Hoogezand – Winschoten – Veendam – Stadskanaal – Assen – Emmen – Hoogeveen – Meppel – Emmeloord – Lelystad – Almere – Renesse – Zierikzee – Domburg – Middelburg – Goes – Vlissingen – Cadzand – Terneuzen

coaching is a new begin

Foutje gezien? Laat het ons a.u.b. weten per e-mail. Klik hier Alvast bedankt!