Skip to content

Kies een communicatiecoach in de Provincie:

Door gemakkelijk op uw provincie te klikken komt u direct bij de beste Communicatiecoaches in uw regio. Meer weten? klik hier.

Communicatiecoach

Zuid-Holland

Communicatiecoach

Noord-Holland

Communicatiecoach 

Noord-Brabant

Communicatiecoach

Gelderland

Communicatiecoach

Utrecht

Communicatiecoach

Overijssel

Communicatiecoach

Limburg

Communicatiecoach

Friesland

Communicatiecoach

Groningen

Communicatiecoach

Drenthe

Communicatiecoach

Flevoland

Communicatiecoach

Zeeland

Wat is een communicatiecoach?

Zit het even niet mee, loop je tegen miscommunicaties aan of loopt de communicatie helemaal niet, dan kan de hulp van een communicatiecoach de oplossing zijn. 

Communicatie kan zowel verbaal (mondeling) zijn als non-verbaal door gebruik van bv. hand gebaren, gezichtsuitdrukkingen of lichaamstaal. Enkele voorbeelden van communicatievormen zijn o.a. je mimiek, lichamelijk contact, oogcontact, melodie, intonatie, voorwerpen, foto’s, pictogrammen, tekeningen, spraak en gebaren.

Communiceren doen we allemaal. Het is namelijk niets meer dan het uitwisselen van informatie. Denk hierbij aan het kenbaar maken van behoefte, meningen of wensen. Door communicatie wordt een boodschap van de een naar de ander overgebracht. Meestal begrijpt de ander de boodschap zoals je hem uitzend echter is dit niet altijd het geval.  Er is dan sprake van een miscommunicatie wat veel negatieve gevolgen kan hebben. Dit onbegrip is waar de meeste frustraties en conflicten door ontstaan. Een miscommunicatie zorgt voor onbegrip of zelfs eenzaamheid.

Van je geboorte ben je al bezig met communicatie. Mensen passen direct hun toon aan en hun mimiek wanneer ze een baby of een klein kind aanspreken.  Het kind herkend hierdoor al direct wanneer iets goed voelt en wanneer niet.

De beste manier om je boodschap over te brengen is door totaal te communiceren.

Totaalcommunicatie is niets meer dan je boodschap op verschillende manieren overbrengen naar de ander. De verschillende communicatievormen worden samen gebruikt. Door totaal te communiceren is het risico op miscommunicatie het kleinst en de kans van het correct overbrengen van de boodschap wordt hierdoor vergroot.

Bijkomend risicofactor voor het bereiken van een miscommunicatie is het niet rekeninghoudend met het niveau van je communicatie.  Goede communicatie werkt het best wanneer je rekening houd met degene met de meeste communicatieproblemen of aan degene met het laagste communicatieniveau. Het is namelijk voor de ontvanger die een lager communicatieniveau heeft niet mogelijk zich aan te passen naar jouw niveau. Wanneer dit niet gebeurt vergroot dit de kans op een miscommunicatie.

Last but not least, kunnen niet alle mensen met alle communicatievormen overweg. Hierbij zijn verschillende factoren van belang. Het communicatieniveau van je gesprekspartner, de intelligentie. Is er sprake van een taalbarrière?  Hoe zit het met de psychische gesteldheid, is er sprake van vermoeidheid of concentratieafwijkingen? Hoe zit het met de zintuiglijke waarneming en de motoriek van je gesprekspartner.

Dit zijn allemaal aspecten die de communicatie lastiger kunnen maken en het risico op miscommunicatie verhogen.

Kom je in een situatie waarbij je tegen dit soort problemen aanloopt dan kun je de hulp van een communicatiecoach goed gebruiken. Klik hier voor direct hulp bij jou in de buurt.

Hoe kan een communicatiecoach helpen?

De communicatiecoach helpt je bij al je communicatieproblemen zowel voor jou als persoon maar ook voor je organisatie. Dit kan zijn door gerichte feedback te geven op de manier van communiceren op de werkvloer. Of door het geven van een gerichte communicatietraining aan de medewerkers. Vooral voor het verbeteren van de service binnen een organisatie kan een communicatiecoach helpen.

Wanneer je je persoonlijke communicatie wilt verbeteren worden door de communicatiecoach verschillende methodieken gebruikt. Dit kan zijn door te spiegelen met je eigen gedrag. Of het inzetten van rollenspellen. Door het gebruik van deze methodes krijg je meer inzicht in je eigen gedrag. Ook het meekijken in praktijksituaties is mogelijk waardoor de coach een duidelijk beeld kan maken van het communicatieprobleem. Hierdoor kan het probleem op de juiste en effectiefste manier worden aangepakt.

Een communicatiecoach kan je o.a. helpen bij de volgende vraagstukken:

  • Hoe kan ik beter leren presenteren?
  • Hoe kan ik meer zelfvertrouwen krijgen tijdens mijn presentatie?
  • Ik wil krachtiger/ vriendelijker/ zakelijker overkomen, wat moet ik doen?
  • Hoe kan ik omgaan met moeilijke gesprekken.
  • Hoe kan ik beter leren luisteren?
  • Niemand begrijpt me wat kan ik doen?
  • Ben ik nu de vreemde eend in de bijt of zijn zij dat?
  • Hoe kan ik mijn klantenservice verhogen?
  • Wat speelt er binnen mijn organisatie?

De door ons geselecteerde professionals kunnen je helpen deze vragen te beantwoorden. Met wat doorzettingsvermogen ben je in staat het beste uit jezelf te halen. De samenwerking met een communicatiecoach is geen verloren investering, je verrijkt jezelf hiermee en met dit mee voor de rest van je leven. Direct naar hulp, klik hier.

Hoe gaat een communicatiecoach te werk?

 Altijd wordt er een eerste GRATIS intakegesprek gevoerd met je waarin je je problemen en uitdagingen kunt bespreken. Op dat moment wordt er besproken welke methodieken er gebruikt kunnen worden voor jouw situatie. Daarnaast wordt er een plan van aanpak samengesteld waarin de verwachte duur van het coachtraject, de locatie en het resultaat wordt beschreven. Sommige communicatiecoaches maken bij de intake gebruik van een persoonlijke communicatietest en goed te kunnen bepalen waar je op dit moment staat met betrekking tot jouw communicatieniveau of dat van een heel team. Na deze eerste kennismaking met de door jouw gekozen coach kun je zelf beslissen of je hiermee verder gaat of dat je toch bij een andere coach een betere klik hebt.Kies je coach en maak direct een GRATIS intake afspraak. Klik hier.

Klik hier en zet 3 eenvoudige stappen naar HAPPYNESS!

‘CREATE YOUR OWN HAPPINESS’

SOMS met een beetje hulp ♥

Onze partner coaches zijn o.a. werkzaam in de regio:

Katwijk – Leiden – Den Haag- Westland – Spijkenisse – Alphen aan den Rijn – Zoetermeer – Gouda – Capelle aan den IJssel – Rotterdam – Dordrecht – Den Helder – Heerhugowaard – Alkmaar – Hoorn – Purmerend – Zaanstad – Velsen – Haarlem – Amsterdam – Hilversum – Amstelveen  – Haarlemmermeer – Bergen op Zoom – Roosendaal – Breda – Oosterhout – Tilburg – Oss – s’Hertogenbosch -Helmond – Eindhoven – Apeldoorn – Barneveld – Arnhem – Doetinchem – Nijmegen – Amersfoort – Utrecht – Zeist – Nieuwegein – Veenendaal – Hardenberg – Zwolle – Deventer – Almelo – Hengelo – Enschede – Venlo – Roermond – Sittard – Geleen – Heerlen – Maastricht – Dokkum – Harlingen – Workum – Sloten – Sneek – Leeuwarden – Delfzijl – Groningen – Hoogezand – Winschoten – Veendam – Stadskanaal – Assen – Emmen – Hoogeveen – Meppel – Emmeloord – Lelystad – Almere – Renesse – Zierikzee – Domburg – Middelburg – Goes – Vlissingen – Cadzand – Terneuzen

coaching is a new begin

Foutje gezien? Laat het ons a.u.b. weten per e-mail. Klik hier Alvast bedankt!