Skip to content

Kies een loopbaancoach in de Provincie:

Door op de provincie te klikken komt je direct bij hulp op het gebied van Loopbaan en Carrière in jouw regio. Meer weten? klik hier.

Loopbaancoach

Zuid-Holland

Loopbaancoach

Noord-Holland

Loopbaancoach

Noord-Brabant

Loopbaancoach

Gelderland

Loopbaancoach

Utrecht

Loopbaancoach

Overijssel

Loopbaancoach

Limburg

Loopbaancoach

Friesland

Loopbaancoach

Groningen

Loopbaancoach

Drenthe

Loopbaancoach

Flevoland

Loopbaancoach

Zeeland

Wat is een loopbaancoach?

Een loopbaancoach is iemand die jou op professionele manier ondersteunt in de ontwikkeling van jezelf in je loopbaan (carrière). Hoofdzaak is dat het draait om jou als persoon en jouw persoonlijke ontwikkeling. Een goede coach helpt je dus om je ambities in je baan te bereiken. Dit kan zijn dat je jezelf wilt verbeteren of wanneer je een volgende stap in je carrière wenst.

Heb je  vragen over je loopbaan? Twijfels of je nog wel op de goede plek zit? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? En benieuwd naar wat je kan en wat bij je past? Dan helpt een loopbaancoach je hierbij. Het doel van loopbaanadvies is het realiseren van een optimale match tussen wie jij bent en welk werk je doet, wie je wil zijn en waar je naartoe wil werken.  Je leert inzicht te krijgen in jezelf waardoor je anders met zaken omgaat en meer plezier krijgt in je huidige of toekomstige functie. Het kan ook zo zijn dat je tot de conclusie komt dat een andere functie mogelijk beter bij je past. Samen met de loopbaancoach maak je dan een stappenplan om dit te realiseren.

Hoe kan een loopbaancoach mij helpen?

Loopbaanbegeleiding helpt je in verschillende fases van het leven. Bijvoorbeeld wanneer je gaat studeren. Wanneer je wil gaan studeren maar niet goed weet welke opleiding goed bij je past is hulp van een coach een goed middel.  Ook wanneer je juist de arbeidsmarkt opgaat maar niet goed weet welke baan goed past bij je capaciteiten. Het kan zijn dat je juist aan je persoonlijke ontwikkeling wilt werken, waar moet je dan beginnen. Of wanneer je al actief bent in de arbeidsmarkt maar iets anders wil of wellicht binnen de organisatie wilt klimmen kan de coach je hier bij begeleiden.

Wellicht ben je al een stap verder en wil het solliciteren niet lukken. Je moet jezelf vandaag de dag onderscheiden met een goed CV en met een onderscheidend LinkedIn profiel. Welke aanpak moet je kiezen om wél op te vallen en die nieuwe baan te veroveren? Voor deze vragen kun je bij de loopbaancoach terecht. De coach helpt je ontdekken waar je echt energie van krijgt en wat jouw talenten zijn. Het optimaliseren van jouw CV en jouw LinkedIn profiel. Jezelf onderscheidend profileren als professional binnen jouw vakgebied, onder meer door het inzetten van jouw eigen netwerk.  In een verhelderend gesprek van wordt er samen gekeken of je nog steeds de dingen doet waar jij blij van wordt of wat eventueel nodig is voor een volgende loopbaanstap of die nieuwe baan.

Hulp bij het vinden van de juiste opleiding.

Wanneer je bij de zoektocht naar een passende opleiding door de bomen het bos niet meer ziet, kan de loopbaancoach je helpen. Stel je jezelf vaak de vraag: ‘welk beroep past nou echt bij mij?’ Dan ben je niet de enige. Veel mensen weten namelijk niet wat voor opleiding ze moeten kiezen na de middelbare school en weten niet dat je daar hulp bij kunt krijgen van een coach.  Dit zijn belangrijke keuzes die moeten worden gemaakt en worden vaak door ouders onderschat. Dat je worstelt met deze vraag is heel begrijpelijk, in Nederland moet je deze keuze al op erg jonge leeftijd maken en dat valt niet mee. Een keuze maken hierin voelt immers als een keuze voor het leven en is de rode draad voor de toekomst. Sta daarom goed stil bij de vraag: welk beroep past bij mij? Heb je twijfels? Schakel dan een loopbaancoach in. Het inzicht en de ervaring van de coach ondersteunt je bij het vinden van een baan waar je passie ligt, waar je gelukkig van wordt en waar jouw talenten en kwaliteiten tot zijn recht komen.

Is een beroepskeuzetest voldoende?

Wie online op zoek gaat naar een beroepskeuzetest heeft de keuze uit veel verschillende gratis en betaalde bronnen. Wanneer je kiest voor een online beroepskeuzetest is het belangrijk om te weten dat dergelijke testen een indicatie geven welke beroepen bij je passen en waar je interesses liggen. Een nadeel is dat online beroepentesten soms vage uitkomsten hebben waar jij jezelf niet in herkent. Uiteraard is het wel een goede start, maar met een beroepskeuzeadviseur kom je erachter waar je drijfveren liggen, waarom je voor bepaalde zaken passie hebt en welk beroep daar het beste bij past. Vaak zijn twee sessies met een studiebegeleider al genoeg om tot nieuwe inzichten en een actieplan te komen om een baan te vinden waar jij gelukkig van wordt. Samen bepalen je de juiste koers voor jouw loopbaan.

Jaren geleden lag het voor veel mensen al vroeg vast wat ze zouden worden. Had men een beroep gekozen, dan oefende men dat beroep het hele werkende leven uit. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden en wordt er niet raar opgekeken als je tussendoor van carrière wisselt. Ben je uitgekeken op je beroep? Een loopbaancoach of beroepskeuzeadviseur kunnen je ook helpen met het vinden van jouw nieuwe loopbaan bij een carrièreswitch. Lees hieronder de belangrijkste voordelen wanneer je een loopbaanprofessional inschakelt.

  • Een coach geeft je nieuwe inzichten. Maakt je bewust van wat je kunt, waar je interesse ligt en wat het beste bij je past.
  • Een coach helpt je een baan vinden waar je plezier uithaalt.
  • Een geeft je een beter en realistischer beeld op je carrièrekansen.
  • Een coach geeft je meer zelfkennis en zelfvertrouwen.
  • Een coach leert je overtuigend en onderscheidend te solliciteren.

Ontdek waar je passie en interesses liggen, wat je talenten en kwaliteiten zijn en welk beroep daar het beste bij past. Onze loopbaancoaches staan altijd voor je klaar. Stel jij jezelf vaak de vraag ‘Wat wil ik worden?’ of ‘Welk beroep past het beste bij mij?’ dan is het verstandig om eens een vrijblijvend GRATIS adviesgesprek aan te vragen bij een van onze aangesloten professionals bij jouw in de regio.

Klik hier en zet 3 eenvoudige stappen naar HAPPYNESS!

‘CREATE YOUR OWN HAPPINESS’

SOMS met een beetje hulp ♥

Onze partner coaches zijn o.a. werkzaam in de regio:

Katwijk – Leiden – Den Haag- Westland – Spijkenisse – Alphen aan den Rijn – Zoetermeer – Gouda – Capelle aan den IJssel – Rotterdam – Dordrecht – Den Helder – Heerhugowaard – Alkmaar – Hoorn – Purmerend – Zaanstad – Velsen – Haarlem – Amsterdam – Hilversum – Amstelveen  – Haarlemmermeer – Bergen op Zoom – Roosendaal – Breda – Oosterhout – Tilburg – Oss – s’Hertogenbosch -Helmond – Eindhoven – Apeldoorn – Barneveld – Arnhem – Doetinchem – Nijmegen – Amersfoort – Utrecht – Zeist – Nieuwegein – Veenendaal – Hardenberg – Zwolle – Deventer – Almelo – Hengelo – Enschede – Venlo – Roermond – Sittard – Geleen – Heerlen – Maastricht – Dokkum – Harlingen – Workum – Sloten – Sneek – Leeuwarden – Delfzijl – Groningen – Hoogezand – Winschoten – Veendam – Stadskanaal – Assen – Emmen – Hoogeveen – Meppel – Emmeloord – Lelystad – Almere – Renesse – Zierikzee – Domburg – Middelburg – Goes – Vlissingen – Cadzand – Terneuzen

coaching is a new begin

Foutje gezien? Laat het ons a.u.b. weten per e-mail. Klik hier Alvast bedankt!