Skip to content

Muziekcoach

Muziekcoach, wat is dit en hoe werkt het?

Muziekcoaching heeft 2 verschillende invalshoeken.

  • Het aanpakken van probleemgebieden met behulp van een muziekcoach
  • Het verbeteren van uw muzikaal talent. Dit kan op het gebied van zang zijn maar ook met behulp van instrumenten.

Muziek bestaat al sinds het bestaan van de mens. Iedereen jong en oud ervaart in het dagelijkse leven de invloed van muziek. Muziek beïnvloed je. Het veroorzaakt verschillende emoties. Je wordt er rustig van worden, vrolijk of droevig. Muziek kan je op andere gedachten brengen waardoor je problemen niet meer zo zwaar wegen en deze je gemoedstoestand positief beïnvloed, een muziekcoach kan je hierbij helpen.

De muziek heeft niet alleen invloed op je gemoedstoestand en op je gedachte maar heeft daadwerkelijk ook invloed op je geheugen en concentratie alsmede je sociale vaardigheden. Dit is wetenschappelijk aangetoond.

Hoe kan een muziekcoach helpen bij mijn problemen?

Een coach helpt je bij het vinden van jezelf. Door coachen te combineren met muziek kom je dichter bij je hart. Muziekcoaching is vaak een non-verbale therapeutische manier van coachen. De muziek wordt ingezet om verschillende problemen aan te pakken. Veelal is dit zijn deze problemen op te lossen door bepaalde vaardigheden te verbeteren, o.a.

  • gedragsvaardigheden
  • sociale vaardigheden
  • emotionele vaardigheden
  • of communicatieve problemen

De muziekcoach helpt je je concentratie en waarneming te verbeteren. Een muziekcoach helpt je ook bij het verminderen van faalangst. Het uiten van emoties kan met een muziekcoach worden gestimuleerd.

Deze problemen worden aangepakt doordat de muziekcoach je de vrijheid geeft zelf muziek te maken (ook al ben je niet muzikaal en kunt je geen instrumenten bespelen). De muziekcoach laat je in contact komen met je innerlijk door je echt naar de muziek te laten luisteren. Dit kunnen ritmes zijn, klanken, melodieën, tempo’s en andere vormen van muziek. Je stelt je gemakkelijker op voor nieuwe ervaringen door de muziek. Het proces waar je door middel van deze muziekcoaching in terecht komt zorgt dat je je ontwikkelt. Dit leidt tot gedragsverandering. Dit helpt je om (weer) vrolijk in het leven te staan en Happy te zijn.  Deze methodiek wordt ook gebruikt om mensen met autisme. Op zoek naar hulp via een muziekcoach? Klik hier en kies uw regio.

Want wij van areyouhappy.nl willen slechts 1 ding en dat is dat jij (weer) Happy door het leven gaat en het beste uit jezelf haalt.

Hoe kan een muziekcoach helpen als je beter wilt worden in de muziek?

Wellicht ben je helemaal gepassioneerd over zang echter ben je de juiste muziekcoach nog niet tegengekomen. Het kan ook zijn dat er nog geen mogelijkheid is geweest in je leven om iemand te vinden die u hierbij kan helpen.

Er zijn verschillende soorten instrumenten maar ook verschillende muziekcoaches. Om iets te kunnen leren, ongeacht wat, is het belangrijk dat je vertrouwen hebt in je coach.

Dit vertrouwen begint bij het eerste gezicht. Bij ons vind je verschillende coaches die speciaal geselecteerd zijn op kwaliteit. Doordat wij bij areyouhappy.nl de eerste selectie voor je hebben gemaakt is het vinden van de juiste coach een fluitje van een cent. Kies je regio en vervolgens de coach die je het meeste aanspreekt. Heb je voor je gevoel de match gemaakt, maak dan vrijblijvend en kosteloos een afspraak. Ja wij adviseren je toch eerst op het uiterlijk af te gaan want dat is nu eenmaal een natuurlijk instinkt.  Je instinkt heeft immers vaak gelijk. Luister daar wat vaker naar. 

Wat doet een muziekcoach?

Een muziekcoach die zich heeft gespecialiseerd in het maken van muziek kan u muziekles geven. Dit kan zang zijn of een instrument.  Je spreekt samen een tijd af en wordt een uur of een half uur begeleid met het instrument naar wens. Op zoek naar een muziekcoach die les kan geven in de muziek? Klik hier.