Skip to content

Kies een voedingscoach in de Provincie:

Door gemakkelijk op uw provincie te klikken komt u direct bij de beste Voedingscoaches in uw regio. Meer weten? klik hier.

Voedingscoach

Zuid-Holland

Voedingscoach

Noord-Holland

Voedingscoach

Noord-Brabant

Voedingscoach

Gelderland

Voedingscoach

Utrecht

Voedingscoach

Overijssel

Voedingscoach

Limburg

Voedingscoach

Friesland

Voedingscoach

Groningen

Voedingscoach

Drenthe

Voedingscoach

 Flevoland

Voedingscoach

Zeeland

Wat is een voedingscoach?

Je uiterlijk is een van de belangrijkste kenmerken van jezelf. Het geeft weer wie je wilt zijn en wat je wilt uitstralen. Als dit niet naar wens is zal dit zich ook uiten in je zijn. Je voelt je steeds ongelukkiger wanneer je in de spiegel kijkt. Of wanneer je merkt dat je je kleding niet meer past. Het maakt je onzeker. Dit kan vele oorzaken hebben. Uit een recentelijk onderzoek is gebleken dat een overgewicht vaak een van de grootste oorzaken is hiervoor. Daarnaast kan overgewicht ook ervoor zorgen dat je minder lekker in je vel zit en dus kun je je minder goed concentreren op je werk. Dit uit zich zelfs in de omgang met anderen. Een voedingscoach kan je hierbij helpen. Niet alleen wanneer je te maken hebt met ongewenst overgewicht maar ook wanneer je ondergewicht hebt. Vaak denk je dat je de enige bent die met dit probleem te maken heeft echter is niet minder waar.

Uit het onderzoek onder de Nederlandse bevolking met betrekking tot overgewicht blijkt dat ook in 2014 11,7 procent van de Nederlanders ernstig te kampen heeft met overgewicht. Sinds 1981 monitord het CBS het gewicht van alle Nederlanders. Direct na het begin van het onderzoek bleek al 4,4 procent van de Nederlanders te kampen met ernstig overgewicht. Wanneer iemand een BMI (Body Mass Index) heeft dat hoger dan 30 is spreekt het onderzoeksbureau van overgewicht. Bij gezonde mensen met een gezond gewicht ligt de BMI tussen 18 en 25.

Een voedingscoach helpt je bij verschillende voedingsproblemen.

Wanneer jij je onzeker of lelijk en dik voelt in vergelijking tot anderen, kan een voedingcoach jou zeker helpen naar het vinden van geluk binnen jezelf. We willen allemaal graag gezond leven, maar het veranderen van je eetpatroon is makkelijker gezegd dan gedaan. Met een voedingscoach heb je net die stok achter de deur die nodig is om door te zetten als het even moeilijk gaat. Een voedingscoach leert jou hoe je nog steeds lekkere dingen kunt eten, maar toch op een mooi gewicht kunt blijven! Deze coach is in te schakelen voor een algemeen voedingsadvies of voedingsadvies op maat.

Ten eerste zorgt de coach ervoor dat je je een stuk prettiger en gezonder gaat voelen. Door een gepersonaliseerd voedingspatroon met je samen te stellen zorgt de coach er samen met jou voor dat afvallen of een gezonder leven geen straf hoeft te zijn. Hierdoor houd je deze nieuwe levensstijl beter vol. Samen met de voedingscoach wordt er een plan van aanpak geschreven welke precies aansluit bij jouw levensstijl. Met een energieker leven als resultaat. Verder zorgt een goede voeding ervoor dat je een gezondere leefstijl kunt krijgen met een gewicht dat hierbij past. Je leer om dit gewicht te bereiken en te behouden, zodat die kilo’s er blijvend af blijven en een jojo effect wordt voorkomen.

Verder helpt de coach je om zowel simpel als eenvoudig lekker te gaan eten. De coach begrijpt jouw leefsituatie en zorgt voor een passend voedingspatroon. Het is belangrijk om een maaltijd te maken die geschikt is voor eventueel het hele gezin wat ook nog lekker en afwisselt is. De coach zorgt er ook voor dat jij je een stuk sterker en minder eenzaam gaat voelen. Wanneer je dit probleem namelijk aangepakt kun jij je helemaal gaan richten op jezelf en kun je de beste versie van jezelf naar boven laten komen. Klik hier voor hulp van een voedingscoach bij jou in de buurt.

Hoe gaat een voedingscoach aan de slag?

De coach begeleidt op een verantwoorde manier bij gewicht verliezen. Niet alleen bij overgewicht maar ook wanneer je ondergewicht hebt kun je terecht bij de coach om op een gezonde en op de juiste manier aan te komen. De begeleiding is altijd professioneel en op maat.

Het eerste consult bestaat uit een kennismaking. Tijdens dit gesprek wordt besproken of je al eerder bezig bent geweest met je voeding en hoe je dit hebt ervaren. Hierbij wordt er diep ingegaan op jouw ervaringen maar ook op jouw resultaten. Ben je wel degelijk afgevallen en beviel er wel of niet? Ten tweede wordt er altijd een persoonlijke voedingsanalyse gedaan. Hierbij worden jou eet en leefgewoonten besproken.

Er wordt gekeken naar:

  • Wanneer jij eet,
  • Wat je zoal eet,
  • Wat je verder aan een gezonde levensstijl doet.

Wanneer je bijvoorbeeld veel voor de tv zit is de verleiding natuurlijk groot om even wat lekkers uit de kast te strekken. Deze analyse is erg uitgebreid en is erg belangrijk voor het maken van een goed voedingsplan. Tot slot wordt er tijdens het eerste consult ook vaak een lichaamsanalyse gedaan. Bij deze analyse wordt o.a. de vetmassa en spiermassa gemeten. Deze metingen vinden altijd erg nauwkeurig plaats. Je kunt er dus van uitgaan dat de resultaten zeer professioneel en betrouwbaar zijn!

Tijdens het tweede en het derde consult vindt er een echte begeleiding plaats. Op basis van de resultaten van het eerste consult krijg je verschillende adviezen. Zo krijg je vaak een sport schema om af te vallen samen met een persoonlijk voedingsschema. Op dit schema staat welke gerechten je moet eten. Een dag tot dag schema wordt er samengesteld waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Dit schema is een aanbeveling om je doelen te behalen. Uiteraard zul je jezelf wel gedisciplineerd aan het schema moeten houden om de gewenste resultaten te bereiken. Verder krijg je ook tips voor het verantwoord doen van de boodschappen. Misschien neem je soms te veel lekkere dingen mee. Er wordt jou dan ook verteld hoe je al die lekkernijen kunt weerstaan en met een tas vol met gezonde boodschappen naar huis kunt komen!

Wat voor problemen pakt een voedingscoach aan?

Een coach kan verschillende problemen aanpakken. Deze coaches zijn niet alleen maar geschikt om jou te laten afvallen. Zo kun je natuurlijk ook altijd een coach inschakelen wanneer je gewoon benieuwd bent hoe jou eet patroon er nou eigenlijk echt uitziet en wat hier allemaal inzit. Veel mensen vinden het dan ook interessant om te leren waar ze bijvoorbeeld minder of juist meer van moeten eten. Als mens wil je namelijk gezond zijn en lekker in je vel zitten, door een goed gewicht te hebben en te behouden zit je vaak een heel stuk lekkerder in je vel. De coach kan je dus helpen bij het behalen en hierna het behouden van een passend gewicht voor jou.

Wanneer jij een allergie/ intolerantie hebt kan het erg lastig zijn om toch nog te kunnen genieten van lekker eten en drinken. Kies er dan ook voor om je te laten begeleiden en hierdoor kun jij smaken weer opnieuw ontdekken. Maar ook voor mensen met bijvoorbeeld diabetes kan er een speciaal op maat programma gemaakt worden waardoor het heel erg duidelijk is wat er wel en wat er niet gegeten mag worden zonder hiervoor te veel te hoeven laten.

Als topsporter is het eten en drinken op een dag erg belangrijk. Welke sport je dan ook beoefent als topsporter, alle topsporters hebben een goede en gezonden voeding nodig om te kunnen presteren. In het algemeen is het belangrijk om de juiste voedingsadviezen te volgen die worden aanbevolen. Als sporter heb je vaak meer voeding nodig aangezien je meer traint. Je verbrand meer en dit moet dan ook allemaal weer aangevuld worden. Echter is het belangrijk om dit wel op de juiste en op de gezonde manier te doen. Een coach helpt je hierbij en leert je wat goed voor je is en wat niet. Verder leert de coach ook hoe je het beste kunt eten en drinken rondom de trainingen. Wat voor soort maaltijden kun jij eten die wel de juiste middelen bevatten. Ook leer je wat de beste methode en middelen zijn om meer spiermassa te krijgen door het eten van het juiste voedsel voor jou. Verder kun je ook terecht voor begeleiding in het boodschappen doen en voor informatie over producten. Wat zit er nou namelijk echt in een bepaald product en klopt dit wel met wat de verpakking van het product zegt?

Je kunt met verschillende voedingsvraagstukken terecht bij een voedingscoach.

Het is belangrijk om je hier helemaal niet voor te schamen. Al veel anderen zijn jou dan ook voorgegaan. Om vrolijker in het leven te staan is het belangrijk gelukkig met jezelf te zijn. Wanneer dit niet het geval is kun je met een voedingscoach nagaan of het eetpatroon of juist de voedingsingrediënten die je eet, wel de juiste zijn voor jou en jouw levensstijl en woonsituatie. Enkel wanneer dit in balans is haal je het beste uit jezelf. Heb je hier hulp bij nodig staan onze partner voedingscoaches graag voor je klaar. Areyouhappy.nl heeft een selectie van 12 voedingscoaches bij jou in de buurt gemaakt welke bestaan uit alleen maar professionele voedingscoaches. Het is belangrijk dat je luistert naar je gevoel bij het kiezen van de juiste coach. Wanneer jij je namelijk niet op je gemak voelt, kun je niet lekker openhartig kunnen praten en dus ook niet volledig je emoties kunnen uiten. Kies voor iemand die jij vertrouwt en waarbij jij het gevoel hebt dat het goed zit.  Klik hier voor de coach bij jou in de buurt.

Klik hier en zet 3 eenvoudige stappen naar HAPPYNESS!

‘CREATE YOUR OWN HAPPINESS’

SOMS met een beetje hulp ♥

Onze partner coaches zijn o.a. werkzaam in de regio:

Katwijk – Leiden – Den Haag- Westland – Spijkenisse – Alphen aan den rijn – Zoetermeer – Gouda – Capelle aan den ijssel – Rotterdam – Dordrecht – Den Helder – Heerhugowaard – Alkmaar – Hoorn – Purmerend – Zaanstad – Velsen – Haarlem – Amsterdam – Hilversum – Amstelveen  – Haarlemmermeer – Bergen op Zoom – Roosendaal – Breda – Oosterhout – Tilburg – Oss – s’Hertogenbosch -Helmond – Eindhoven – Apeldoorn – Barneveld – Arnhem – Doetinchem – Nijmegen – Amersfoort – Utrecht – Zeist – Nieuwegein – Veenendaal – Hardenberg – Zwolle – Deventer – Almelo – Hengelo – Enschede – Venlo – Roermond – Sittart – Geleen – Heerlen – Maastricht – Dokkum – Harlingen – Workum – Sloten – Sneek – Leeuwarden – Delfzijl – Groningen – Hoogezand – Winschoten – Veendam – Stadskanaal – Assen – Emmen – Hoogeveen – Meppel – Emmeloord – Lelystad – Almere – Renesse – Zierikzee – Domburg – Middelburg – Goes – Vlissingen – Cadzand – Terneuzen

coaching is a new begin

Foutje gezien? Laat het ons a.u.b. weten per e-mail. Klik hier Alvast bedankt!