Skip to content

Kies een opvoedingscoach in de Provincie:

Door gemakkelijk op uw provincie te klikken komt u direct bij hulp op het gebied van Opvoeden en Gedrag in uw regio. Meer weten? klik hier.

Opvoedingscoach

Zuid-Holland

Opvoedingscoach

Noord-Holland

Opvoedingscoach

Noord-Brabant

Opvoedingscoach

Gelderland

Opvoedingscoach

Utrecht

Opvoedingscoach

Overijssel

Opvoedingscoach

Limburg

Opvoedingscoach

Friesland

Opvoedingscoach

Groningen

Opvoedingscoach

Drenthe

Opvoedingscoach

Flevoland

Opvoedingscoach

Zeeland

Wat is een opvoedingscoach?

Als ouder/ verzorger zijnde wil je altijd het beste voor je kind. Je doet dan ook je best om de beste papa of mamma of verzorger van de wereld te zijn. Helaas sluit deze wens niet altijd aan aan de realiteit. Soms lijkt het namelijk of je je kind helemaal niet kent. Je begrijpt het gedrag niet en er is alleen maar wederzijds ergernis.

Je voelt je machteloos en weet niet meer wat je moet doen. Dit is toch niet wat je wilde toen je kinderen kreeg?  Je wilt het kind juist beschermen tegen de diverse gevaren van de huidige maatschappij. Je eigen waarden en normen wil je overbrengen. Je wilt dat je kind zijn/ haar best doet op school zodat zij later een goede start kunnen maken in de maatschappij en je gunt je kind een happy leven. Op de één of andere manier lijkt het echter maar niet te lukken en is het opvoeden een flinke opgave geworden. Plezier in het gezin is voortaan ver te zoeken.

Stel je jezelf vaak vragen over het gedrag van je kind?

Of heb je het gevoel dat je ze niet geeft wat ze nodig hebben? Misschien zit je zelf niet helemaal lekker in je vel waardoor er te weinig energie over is om je kind de aandacht te kunnen geven die het nodig heeft of is dit juist de oorzaak van je gebrekkige vitaliteit.

Zit je in een nieuwe relatie waardoor je gezinssamenstelling is veranderd of heeft je kind een traumatische ervaring meegemaakt wat verandering in het gedrag veroorzaak waarmee je niet weet om te gaan. Ook kan het zijn dat je kind of puber hoog begaafd is of juist hoog sensitief, of heeft het ADHD of autisme en weet je niet hoe je hier mee om moet gaan.

Deze kinderen hebben het veelal net iets moeilijker om met prikkels, regelmaat, structuur en regels om te gaan. Misschien vind je het moeilijk om met je kind of puber te praten omdat het steeds weer uitmondt in ellenlange, zinloze en hopeloze discussies.

Opvoeden wordt tegenwoordig aardig onderschat.

Er wordt maar verwacht vanuit de maatschappij dat je werkt voor je geld, je huishouden perfect op orde houd, je kinderen tot in de puntjes verzorgd en ook nog eens je sociale contacten onderhoud. Dit gaat soms mis en zorgt voor een hoop stress in je gezin. Het daadwerkelijk opvoeden is dan het eerste wat erbij inschiet. Je hebt hier geen energie meer voor. Herkenbaar? Dit is het moment om een opvoedingscoach in de hand te nemen. Deze neemt je aan de hand mee binnen jouw gewenste betrouwbare omgeving. En kijkt samen met jou wat de best aansluitende manier is om een goede balans hierin te krijgen.

Samen met jou of jullie als ouder(s) of verzorger wordt er een analyse van het probleem gemaakt waarbij ook jouw kind of puber wordt betrokken. Hoe voelt zij/hij het probleem aan? Kunnen jullie met elkaar communiceren en hoe verloopt dit? Hoe ziet een dag eruit bij jullie en op welke momenten gaat het mis? Er wordt samen met de coach gekeken waar jullie staan en waar jullie naar toe willen of soms zelfs moeten.

Bij deze onderwerpen is het raadzaam een opvoedingscoach in de arm te nemen:

 • Opvoedkunde
 • Gedrag  
 • Leerproblemen  
 • Trauma
 • Scheiding
 • Pesten

Wat kan een opvoedingscoach voor mij betekenen?

Is een van deze vragen herkenbaar en maakt dit je ongelukkig? Dat is een opvoedingscoach een goede keuze. Deze helpt je van het begin tot het einde en wil het beste voor alle betrokkene.

 • Mijn kind is vaak verdrietig.
 • Hoe kan ik mijn kind helpen?
 • Mijn kind wordt ’s nachts wakker.
 • Mijn kind is bang.
 • Mijn kind wordt gepest.
 • Mijn kind is hoogbegaafd.
 • Hoe kan ik communiceren met mijn kind?
 • Mijn kind wil mijn hulp niet.
 • Heeft mijn kind een trauma?
 • Wat is er met mijn kind aan de hand?
 • Het gaat slecht op school met mijn kind.
 • We gaan scheiden, hoe zit het met de kinderen?
 • Ik heb een nieuwe partner met kinderen hoe kan ik dit aanpakken?

Hoe gaat een opvoedingscoach te werk?

Er zijn verschillende methodes die worden gebruikt door een opvoedingscoach. Afhankelijk van je gebruikte methodiek zal de coach te werk gaan met je. Hier enkele voorbeelden van methodieken die door onze geselecteerde professionals worden gebruikt. 

Competentiegerichte methode:

Deze methode wordt gebruikt om verschillende invalshoeken waaronder krachten en kwaliteiten in kaart te brengen waarna een analyse plaats vind hoe deze zich verhouden tot de uitdagingen die je dagelijks trotseert. Dit soort behandelingen is gericht op het vergroten van de competenties van het gezin of de professionals. Vooral wordt er een balans in draagkracht en draaglast nagestreefd. Wanneer een van deze aspecten uit balans zijn ondersteunt de coach hierbij. Je hebt tijdens het hele traject nauw contact met je begeleider. De duur van deze begeleiding is afhankelijk van de problematiek en je eigen behoeften.

Revisie methode:

De Reversie Methode® is een methode waarbij het uitgangspunt begip is. Voornamelijk voor ouders/ verzorgens die hun kinderen beter willen begeleiden/ begrijpen. Kinderen zijn afhankelijk van de omgeving waarin ze geboren worden en ze zullen in die omgeving altijd een manier zoeken/vinden die hen helpt om te overleven. Ze passen zich aan aan de omstandigheden. Deze aanpassingen aan hun natuurlijk gedrag kan gevolgen hebben op zowel gedrags- en fysiek niveau. Kinderen kunnen woedeaanvallen krijgen, onhandelbaar worden, autistische trekken vertonen, maar ook eczeem, allergie, ADHD of PDD NOS zijn uitingen van het kind dat het zich heeft aangepast. De Reversie Methode® is bedoeld voor ouders die samen met hun kind op zoek willen gaan om een prettigere leefomgeving te creëren.

Actief luister methode van Gordon:

De Amerikaanse psycholoog Thomas Gordon ontwikkelde deze manier om ouders te helpen.

Volgens Gordon hebben de meeste ouders er een hekel aan om macht te gebruiken tegen hun kinderen. Ze voelen zich er niet prettig bij en vaak zelfs schuldig. Bovendien geven ouders vaak toe dat hun machtsmethoden niet erg effectief zijn.

Thomas Gordon is zelf tot de conclusie gekomen dat ouders jarenlang macht zijn blijven gebruiken omdat ze zelf in hun eigen leven erg weinig, of helemaal geen, ervaring hebben gehad met mensen die beïnvloedingsmethoden zonder macht gebruikten. De meeste mensen zijn van kleins af aan door macht geregeerd. Macht van ouders, leerkrachten, schoolhoofden, sportbegeleiders, ooms, tantes, grootouders, hoge officieren in dienst en werkgevers. Ouders blijven dus macht gebruiken omdat ze niets beters weten en geen ervaring hebben met andere methoden om conflicten van mensen onder elkaar op te lossen.

Respectvolle  communicatie kan alleen plaatsvinden als je naast oog hebben voor je eigen behoeften ook oog hebt voor de behoeften van anderen. Kinderen hebben eigenlijk dezelfde behoeften als volwassenen, zoals de behoefte aan gezondheid, veiligheid, voeding en rust. Andere belangrijke behoeften kunnen zijn: vertrouwen, geborgenheid, aanraking, geaccepteerd worden, erbij horen, plezier, spelen, respect, erkenning,  creativiteit en  zelfexpressie. Ze zullen die behoeften vaak op een andere manier uiten dan een volwassene, bijvoorbeeld via spel, via (onaanvaardbaar) gedrag of via indirecte communicatie. Een kind zal niet snel zeggen: “De juf was boos op mij en daar maak ik me zorgen over”, maar zal dit eerder laten blijken door bijvoorbeeld stil of teruggetrokken gedrag. Het is voor ouders daarom vaak zoeken naar de onderliggende behoeften van hun kinderen. Dit is een van de moeilijkste elementen van het communiceren met kinderen maar geeft ook de meeste voldoening. De ’Gordon’ methode gaat hier dieper op in. Onze coaches kunnen je hier bij helpen.

Dan zijn er ook professionele coaches die niet per definitie met een bepaalde methode werken. Deze kijken per individuele situatie welke manier het beste aansluit bij de bewuste situatie. Ouders/ verzorgers en/of kinderen kunnen eventueel bepaalde cursussen volgen om de hulpvraag op te lossen. Er zijn veel mogelijkheden, elk kind en elke ouder/ verzorger is uniek en heeft een eigen aangepaste methode nodig. Maak een GRATIS 1ste afspraak met een professional bij jou in de buurt. Wij hebben vast een selectie gemaakt voor je met een duidelijk overzicht welke professional, welke kwaliteiten heeft. Let ook op de profielfoto, laat je hart spreken en kies ook voor je persoon die gevoelsmatig het beste bij je zelf past. Klik hier voor een gratis kennismakingsafspraak en kijk wat deze opvoedingscoach voor jou kan betekenen.

Klik hier en zet 3 eenvoudige stappen naar HAPPYNESS!

‘CREATE YOUR OWN HAPPINESS’

SOMS met een beetje hulp ♥

Onze partner coaches zijn o.a. werkzaam in de regio:

Katwijk – Leiden – Den Haag- Westland – Spijkenisse – Alphen aan den Rijn – Zoetermeer – Gouda – Capelle aan den IJssel – Rotterdam – Dordrecht – Den Helder – Heerhugowaard – Alkmaar – Hoorn – Purmerend – Zaanstad – Velsen – Haarlem – Amsterdam – Hilversum – Amstelveen  – Haarlemmermeer – Bergen op Zoom – Roosendaal – Breda – Oosterhout – Tilburg – Oss – s’Hertogenbosch -Helmond – Eindhoven – Apeldoorn – Barneveld – Arnhem – Doetinchem – Nijmegen – Amersfoort – Utrecht – Zeist – Nieuwegein – Veenendaal – Hardenberg – Zwolle – Deventer – Almelo – Hengelo – Enschede – Venlo – Roermond – Sittard – Geleen – Heerlen – Maastricht – Dokkum – Harlingen – Workum – Sloten – Sneek – Leeuwarden – Delfzijl – Groningen – Hoogezand – Winschoten – Veendam – Stadskanaal – Assen – Emmen – Hoogeveen – Meppel – Emmeloord – Lelystad – Almere – Renesse – Zierikzee – Domburg – Middelburg – Goes – Vlissingen – Cadzand – Terneuzen

coaching is a new begin

Foutje gezien? Laat het ons a.u.b. weten per e-mail. Klik hier Alvast bedankt!