Skip to content

Kies een relatiecoach in de Provincie:

Door op je provincie te klikken komt je direct bij hulp op het gebied van (zakelijke) Relaties in jouw regio. Meer weten? klik hier.

Relatiecoach

Zuid-Holland

Relatiecoach

Noord-Holland

Relatiecoach

Noord-Brabant

Relatiecoach

Gelderland

Relatiecoach

Utrecht

Relatiecoach

Overijssel

Relatiecoach

Limburg

Relatiecoach

Friesland

Relatiecoach

Groningen

Relatiecoach

Drenthe

Relatiecoach

Flevoland

Relatiecoach

Zeeland

Wat is een relatiecoach?

Verklaring van het woord relatie volgens de Dikke van Dale:

re·la·tie (meervoud: relaties)

1: (de; v) betrekking waarin zaken of personen tot elkaar staan
2: (de; m,v) de personen die in betrekking staan: zakenrelatie

Deze relaties kunnen verstoord raken om welke reden dan ook. Je kunt ervoor kiezen om de relatie die je hebt dan te verbreken. Dit zou echter wel jammer zijn van de opgedane ervaring die je samen hebt. Het gras is immers niet altijd groener aan de overkant. En vergeet niet, je weet op dit moment wat je hebt.

In het huwelijksontbindingen door echtscheidingen en door overlijden tabel die jaarlijks wordt uitgegeven door Centraal Bureau voor de Statistiek, Den Haag/Heerlen 17-1-2018 blijkt dat in Nederland  in het jaar 2016 precies 33414 huwelijksontbindringen door echtscheiding zijn ontbonden. De gemiddelde huwelijksduur bedroeg hierbij 15 jaar wat een aardig aantal is. 9,9 echtparen op de 1000 echtparen eindigde in een echtscheiding. De gemiddelde leeftijd voor mannen bedroeg 47,3 jaar. Bij vrouwen is dit iets lager en zit dit op een gemiddelde leeftijd van 44 jaar. Hier zijn de cijfers van ongeregistreerde partnerschappen niet bij opgeteld.

De kans dat mensen die trouwen uiteindelijk zullen scheiden, is in de afgelopen tien jaar gestegen. Huwelijken zijn in de afgelopen decennia dus steeds minder stabiel geworden. In 1971 lag het totale echtscheidingspercentage nog op 12 procent. In 2015 was dit toegenomen tot bijna 40 procent.

Coaching  is een up-comming fenomeen in Nederland.

Door een coach in de hand te nemen wanneer je merkt dat je relatie niet meer 100% is kun je bovenstaande situatie voorkomen. Uit cijfers blijkt dat werkende stellen maar zo’n 7 minuten per dag met elkaar communiceren, het is is dan ook niet zo vreemd dat dat op de lange termijn voor conflicten kan zorgen en zelfs voor een scheiding.

Een relatiecoach specialiseert zich op het gebied van relaties. Dit zijn niet alleen liefdesrelaties maar kunnen ook andere vormen van relaties zijn. Een werkrelatie, een familierelatie of een liefdesrelatie.  Is er geen communicatie meer tussen jou en je partner. Weet je niet meer wat je moet zeggen als jullie  samen een keer uit eten gaan? Voel je je als een vreemde in je eigen relatie terwijl je al jaren met elkaar samen bent. Of heb je een collega die je niet kunt luchten of zien of luistert je baas niet naar je? Heb je een personeelslid die altijd maar tegen de stroom in zwemt of een die het altijd maar beter weet omdat deze er langer werkt en zorgt dit voor een verstoorde arbeidsrelatie? Er kunnen tal van redenen zijn waarbij een relatie is ontwricht.  De relatiecoach helpt je bij het aanduiden van het bestaande patroon en geeft handvatten om dit patroon te doorbreken zodat er (weer) een gezonde (werk) relatie ontstaat.

Is een relatiecoach iets voor mij?

Is een van de volgende situaties voor jou herkenbaar dan is een relatiecoach de juiste coach voor jou.

 • Als je het gevoel hebt dat je elkaar niet goed begrijpt.
 • Het gevoel hebt dat je relatie in een sleur is geraakt.
 • Wanneer er niet naar je wordt geluisterd.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat je werkgever je niet serieus neemt.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat personeelslid niet voor rede vatbaar is.
 • Wanneer je merkt dat je karakter te verschillend is en niet weet hoe hier mee om te gaan.
 • Wanneer je je niet gelijkwaardig voelt in de (zakelijke) relatie.
 • Wanneer je moeite hebt met elkaar je gevoel goed te verwoorden.
 • Wanneer jullie een andere visie op het leven hebben.
 • Wanneer je te weinig rust ervaart in de relatie.
 • Wanneer je merkt dat je relatie bergafwaarts gaat maar ervoor wilt vechten.
 • Wanneer jullie levensovertuiging zorgt voor slechte communicatie.
 • Hoe gaat een relatiecoach te werk?

Tijdens een eerste GRATIS kennismakingsgesprek worden de obstakels in je relatie kenbaar gemaakt waarna de coach kan aangeven welke manier van coachen het meest geschikt is voor jou/ jullie situatie. Daarna wordt de hulpvraag inzichtelijk gemaakt door het opstellen van een plan van aanpak. Waar zitten jullie nu in de relatie en war willen jullie naar toe zal de rode draad zijn tijdens het coach traject.

Je relatie wordt in beeld gebracht vanuit een ontwikkelingsgericht perspectief en jullie communicatiepatroon wordt in kart gebracht. Deze wordt geanalyseerd en eventueel ineffectiviteit van communicatie wordt door jullie doorbroken. De algehele communicatie wordt voor beide partijen inzichtelijk gemaakt en jullie gaan leren naar elkaar te luisteren.  Eventuele problemen op het gebied van seksualiteit en intimiteit worden besproken en meegenomen in het traject. Je wordt hierin begeleid op een manier die bij jou past en altijd vanuit een niet oordelende houding.

Niet alleen voor liefdesrelaties.

De coach is ook uitermate geschikt voor het coachen van verstoorde werkrelaties tussen werknemers onderling of tussen leidinggevende en werknemers. Heb je bijvoorbeeld een collega die je telkens het bloed onder je nagels vandaal haart en indirect zorgt dat jij je werk niet goed kunt doen of heb je het gevoel dat je leidinggevende je perst dan is een relatiecoach de aangewezen persoon om jullie (weer) naar een gezonde werkrelatie te coachen.

 • Jullie  gaan elkaar beter begrijpen en zullen je meer verbonden gaan voelen.
 • Na de coaching zijn jullie je bewuster van jullie kwetsbaarheden en beter in het hoe deze kwetsbaarheden te uiten.
 • Jullie bekijken zaken vanuit een positief perspectief en leren elkaar op een leuke manier te prikkelen en uit te dagen.
 • Jullie kennen elkaars gevoelens beter en hebben meer begrip voor elkaar.
 • Er wordt beter naar elkaar geluisterd en jullie hebben handvatten geleerd en concrete kennis opgedaan hoe jullie de liefde voor elkaar kunnen blijven versterken. 
 • Er is neutraal terrein gecreëerd op de werkvloer en jullie hebben weer vertrouwen in elkaar als collega’s. een ontslag wordt hiermee voorkomen. En deze positiviteit zal zich ook verder uiten in de organisatie.

Heb jij een ontwrichte relatie of dit nu een zakelijke-, een liefdes-, een familie- of een vriendschappelijke relatie betreft en wil je dat deze relatie alsnog positief word waardoor je weer ‘Happy’ door het leven kunt gaan maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze relatiescoaches bij jou in de buurt en kijk wat deze voor jouw en jouw situatie kan betekenen. Klik hier voor hulp.

Klik hier en zet 3 eenvoudige stappen naar HAPPYNESS!

‘CREATE YOUR OWN HAPPINESS’

SOMS met een beetje hulp ♥

Onze partner coaches zijn o.a. werkzaam in de regio:

Katwijk – Leiden – Den Haag- Westland – Spijkenisse – Alphen aan den rijn – Zoetermeer – Gouda – Capelle aan den ijssel – Rotterdam – Dordrecht – Den Helder – Heerhugowaard – Alkmaar – Hoorn – Purmerend – Zaanstad – Velsen – Haarlem – Amsterdam – Hilversum – Amstelveen  – Haarlemmermeer – Bergen op Zoom – Roosendaal – Breda – Oosterhout – Tilburg – Oss – s’Hertogenbosch -Helmond – Eindhoven – Apeldoorn – Barneveld – Arnhem – Doetinchem – Nijmegen – Amersfoort – Utrecht – Zeist – Nieuwegein – Veenendaal – Hardenberg – Zwolle – Deventer – Almelo – Hengelo – Enschede – Venlo – Roermond – Sittart – Geleen – Heerlen – Maastricht – Dokkum – Harlingen – Workum – Sloten – Sneek – Leeuwarden – Delfzijl – Groningen – Hoogezand – Winschoten – Veendam – Stadskanaal – Assen – Emmen – Hoogeveen – Meppel – Emmeloord – Lelystad – Almere – Renesse – Zierikzee – Domburg – Middelburg – Goes – Vlissingen – Cadzand – Terneuzen

coaching is a new begin

Foutje gezien? Laat het ons a.u.b. weten per e-mail. Klik hier Alvast bedankt!