Skip to content

Kies een studiecoach in de Provincie:

Door op je provincie te klikken komt je direct bij hulp op het gebied van Studeren in jouw regio. Meer weten? klik hier.

Studiecoach

Zuid-Holland

Studiecoach

Noord-Holland

Studiecoach

Noord-Brabant

Studiecoach

Gelderland

Studiecoach

Utrecht

Studiecoach

Overijssel

Studiecoach

Limburg

Studiecoach

Friesland

Studiecoach

Groningen

Studiecoach

Drenthe

Studiecoach

 Flevoland

Studiecoach

Zeeland

Wat is een studiecoach?

De overgang van de basisschool naar het vervolgonderwijs en/ of vervolgens naar het beroepsonderwijs kan soms erg lastig zijn.  Het is best een grote stap en je wordt zomaar verplicht de weide wereld in te gaan vamnuit je vertrouwde omgeving. Deze stappen zijn niet voor iedereen even makkelijk. Een studiecoach kan je hierbij helpen. Deze helpt je wanneer je moeite hebt met de overgang naar de brugklas. Het leren hoe je huiswerk moet maken of hoe je je tijd het meest effectief kunt indelen.

De coach kan je helpen met de keuze zoektocht naar het vervolgonderwijs. Weet je nog niet wat je later wilt worden dan is de keuze voor een studie erg zwaar en moeilijk. De studiecoach neemt je aan de hand en helpt je bij het maken van deze moeilijke maar zeer belangrijke keuze.

De studiecoach helpt je ook wanneer het niet helemaal lekker gaat met je huiswerk.

De coach legt je uit hoe je het beste je huiswerk kunt opschrijven en leert je hoe je  prioriteiten kunt stellen en hoe je deze vervolgens kunt inplannen zodat het aansluit op jouw gewoonte. Ook leert de studiecoach je hoe je je huiswerk moet maken en hoe je je het beste kunt voorbereiden op mondelinge en schriftelijke overhoringen en repetities. De studiecoach verstrekt diverse studiemethodieken om zo efficiënt mogelijk de stof tot je te nemen. Je leert hoe je moeten leren.

Bij sommige leerlingen is studiebegeleiding nodig, ook dan kan de coach je prima bij helpen. Elke coach heeft zijn of haar eigen specialisme waardoor o.a. ook mogelijkheden als brugklastraining worden aangeboden. De brugklastraining wordt altijd buiten schooltijd gegeven en geeft de leerlingen een rustige, vertrouwde plek om hun huiswerk te kunnen maken.

Je coach helpt je met het schrijven van samenvattingen en zorgt ervoor dat je gestructureerd kunt leren. Daarnaast houdt je coach je aan de structuur die jullie samen hebben opgesteld en wordt er regelmatig geëvalueerd.

De coach fungeert als een stok achter de deur en zorgt ervoor dat stress wordt verminderd en dat je voldoende tijd overhoud voor sociale activiteiten met je vrienden of familie. Uiteraard kunnen tijdens een persoonlijke coachingstraject andere begeleidingsvormen worden ingeschakeld. Een coachingstraject wordt altijd op maat gemaakt op basis van de wensen van de student en opvoeder. Klik hier voor een GRATIS kennismakingsgesprek met een coach naar keuze.

Is een studiecoach iets voor mij?

Je bent slim genoeg, maar toch lukt het studeren niet goed. Je hebt te maken met uitstelgedrag, faalangst of je bent je motivatie kwijt. Soms weet je precies wat er aan de hand is waardoor het studeren niet lukt. Vaak genoeg heb je ook geen idee wat de reden is. Studiecoaching analyseert met jou wat er aan de hand is en helpt je zo weer vooruit!

De overgang van de middelbare school naar een vervolgopleiding is niet voor iedereen even gemakkelijk. Sommige studenten moeten nog werken aan studievaardigheden, anderen kunnen maar moeilijk nee zeggen tegen alle gezellige lol van het studentenleven. Met gerichte begeleiding blijven ze op het juiste spoor.

De studiecoaching is gericht op concrete resultaten. De coaches helpen je als eerstejaars student op weg met het organiseren van je studie, bijvoorbeeld; zodat je meteen goed uit de startblokken komen. Er wordt ervoor gezorgd dat studenten die wéér dat ene tentamen moeten herkansen zich optimaal voorbereiden en het nu wél halen. De coach helpt studenten die willen afstuderen bij de laatste loodjes.

Er worden duidelijke afspraken gemaakt over wat er wordt gedaan, met welk doel en hoe lang het gaat duren om dat doel te bereiken. Dit kan zijn het plannen en voorbereiden van tentamens, je studievaardigheden en leerstrategieën ontwikkelen. Of eventuele vakinhoudelijke kennis toetsen en eventueel bijspijkeren.

Hoe gaat een studiecoach te werk?

Eerst wordt er een analyse van de ervaren studieproblemen gemaakt. Er wordt gekeken naar de efficiëntie en effectiviteit van je huidige leerstructuur. Hoe ga je nu te werk en waar loop je tegenaan zijn vragen die voorkomen tijdens de coaching. In open gesprekken worden er haalbare doelen gesteld. Er wordt gewerkt aan je studievaardighedi, je motivatie en hoe je er zelf in staat. Je valkeuilen worden samen aangepakt en je coach begeleid je bij elke stap. Je staat er niet alleen voor en hebt altijd iemand om op terug te vallen als het even tegen zit.

Heb je last van Faalangst?

Stress voor tentamens of andere belangrijke piekmomenten is heel gewoon en helpt je om goed te focussen. Als die stress echter leidt tot overmatig piekeren of tot slaapproblemen en als je cijfers eronder lijden, dan kan er sprake zijn van faalangst. Faalangst belemmerd je om prettig te kunnen studeren en het zorgt ervoor dat je niet de resultaten behaald die je zou kunnen halen. In de studiecoaching wordt er aandacht besteedt aan de oorzaken achter je faalangst. Je leert hoe je hier anders mee kunt omgaan, zodat je weer met plezier kunt studeren.

Je kunt bij een studiecoach ook terecht voor 1 op 1 begeleiding. Er zijn coaches waarbij je op locatie kunt komen studeren onder begeleiding.  Wanneer je graag 1 op 1 begeleiding wenst dan kom je regelmatig langs bij de coach. Meestal is dit 1 keer per week. Hier wordt besproken hoe het gaat met je studie en waar je eventueel tegenaan loopt. Indien nodig wordt de planning bijgesteld of veranderd. Er wordt gekeken naar wat er goed gaat en wat er nog verbeterd kan worden. Vervolgens wordt er een plan voor de volgende periode opgesteld.

Het kan ook zijn dat je enkel studiebegeleiding zoekt. In dat geval ga je vaak 1 of meerder keren per week naar de coach om daar te studeren. Er is dan altijd iemand aanwezig die je vragen kan beantwoorden of die je helpt met je planning. De begeleiders staan altijd voor je klaar. Wanneer er behoefte is aan inhoudelijke ondersteuning zal ook hier een oplossing voor worden geboden.

Studeren hoeft geen straf meer te zijn, met de juiste studiecoach wordt studeren een makkie en ga je het zelfs nog leuk vinden.

Loop jij ook tegen bepaalde studie problemen aan?

  • Heb je moeite met het maken van je studiekeuze?
  • Weet je niet goed hoe je om moet gaan met zoveel huiswerk?
  • Heb je het gevoel dat je alleen maar aan het studeren bent en geen vrije tijd hebt?
  • Doe je zo je best maar haal je steeds slechte cijfers?

Als bovengenoemde problemen bekend voorkomen en je dit wilt verhelpen ga dan eens vrijblijvend in gesprek met een studiecoach en kijk wat deze voor jou of je kind kan betekenen. Klik hier voor een GRATIS kennismakingsgesprek met een van de studiecoaches.

Klik hier en zet 3 eenvoudige stappen naar HAPPYNESS!

‘CREATE YOUR OWN HAPPINESS’

SOMS met een beetje hulp ♥

Onze partner coaches zijn o.a. werkzaam in de regio:

Katwijk – Leiden – Den Haag- Westland – Spijkenisse – Alphen aan den rijn – Zoetermeer – Gouda – Capelle aan den ijssel – Rotterdam – Dordrecht – Den Helder – Heerhugowaard – Alkmaar – Hoorn – Purmerend – Zaanstad – Velsen – Haarlem – Amsterdam – Hilversum – Amstelveen  – Haarlemmermeer – Bergen op Zoom – Roosendaal – Breda – Oosterhout – Tilburg – Oss – s’Hertogenbosch -Helmond – Eindhoven – Apeldoorn – Barneveld – Arnhem – Doetinchem – Nijmegen – Amersfoort – Utrecht – Zeist – Nieuwegein – Veenendaal – Hardenberg – Zwolle – Deventer – Almelo – Hengelo – Enschede – Venlo – Roermond – Sittart – Geleen – Heerlen – Maastricht – Dokkum – Harlingen – Workum – Sloten – Sneek – Leeuwarden – Delfzijl – Groningen – Hoogezand – Winschoten – Veendam – Stadskanaal – Assen – Emmen – Hoogeveen – Meppel – Emmeloord – Lelystad – Almere – Renesse – Zierikzee – Domburg – Middelburg – Goes – Vlissingen – Cadzand – Terneuzen

coaching is a new begin

Foutje gezien? Laat het ons a.u.b. weten per e-mail. Klik hier Alvast bedankt!