Skip to content

Kies een burnoutcoach in de Provincie:

Door gemakkelijk op uw provincie te klikken komt u direct bij de beste burnoutcoaches in uw regio. Meer weten? klik hier.

Burnoutcoach

Zuid-Holland

Burnoutcoach

Noord-Holland

Burnoutcoach

Noord-Brabant

Burnoutcoach

Gelderland

Burnoutcoach

Utrecht

Burnoutcoach

Overijssel

Burnoutcoach

Limburg

Burnoutcoach

Friesland

Burnoutcoach

Groningen

Burnoutcoach

Drenthe

Burnoutcoach

Flevoland

Burnoutcoach

Zeeland

Wat is een burnoutcoach?

Als er één woord is dat kan worden geassocieerd met de term ‘burn-out’, dan is dit ‘uitputting’. Of het nu gaat om emotionele, fysieke of psychische uitputting, de toestand van uitgeput raken door langdurige blootstelling aan overmatige stress wordt burn-out genoemd. Simpel gezegd, ervaar je een burn-out wanneer je voelt dat het stresslevel te veel is om mee om te gaan. Je kunt niet meer voldoen aan de constante eisen, zelfs wanneer je dat zelf wilt. Een burnoutcoach helpt je jezelf terug te vinden. 

Er bestaat niet meer zoiets als een stressvrij leven.

Misschien is dat er nooit geweest, maar vandaag de dag is een stressvrij leven een mythe. De realiteit is dat stress tegenwoordig een deel van het leven is. Sommige mensen ontwikkelen instinctieve grote strategieën om hen te helpen ermee om te gaan. Anderen lijken het nooit helemaal te lukken om de balans in hun leven te vinden die hen helpt met stress om te gaan.

Wanneer een persoon er niet in slaagt om een ​​evenwicht te vinden of een positieve uitlaatklep heeft om hen te helpen omgaan met hun stress, kan dit leiden tot een groot aantal problemen.  Burnout is het eindresultaat van ontelbare uren, dagen, weken, maanden en jaren van duwen en worstelen en porren en ploeteren langs een carrière, of een gezinsleven, alleen om dat doel te vinden, dat eindresultaat dat zo belangrijk was tender tijd en welke nog steeds buiten bereik is.

In het bedrijfsleven is burn-out een van de meest voorkomende manieren waarop mensen hun interesse verliezen en hun vermogen om goed te functioneren in hun werk. Het kan leiden tot andere vormen van stress en kan ook leiden tot een gebrek aan werk of zelfs uitval. Burnout komt veel vaker voor dan veel mensen zich realiseren of bereid zijn toe te geven. Het stigma dat hoort bij het toegeven dat je bent afgebrand, kan immers een leidinggevende of manager ertoe brengen om je vermogen om te functioneren en je bruikbaarheid binnen de organisatie onder de loep te nemen. Klik hier voor hulp.

Stress en burnoutcoaching

Helpt je omgaan met deze stress. Niemand heeft ooit gezegd dat deze reis door het leven alleen moet worden gedaan. Vaak zijn mensen te trots om toe te geven wanneer een uitdaging meer is dan ze kunnen omgaan. Voor de geliefden die deze strijd ervaren, zullen ze willen doen wat ze kunnen om de persoon te helpen omgaan met de uitdagingen die ze tegenkomen. Stress- en burnout coaching is ontwikkeld en is speciaal ontwikkeld om je hiermee te helpen. Burn-out verschijnselen komen veel voor bij leidinggevenden of managers in hoge drukposities welke omgaan met de dagelijkse en niet-dagelijkse uitdagingen in hun leven. Herken je jezelf hierin en wil je hulp, vraag dan hier een GRATIS intake gesprek aan bij de burnoutcoach bij jou in de buurt.

Wat zijn de verschijnselen van een Burnout?

Gevoelens van onvermogen om de stress te beheersen en te voldoen aan de voortdurende eisen van de stress leiden tot verschillende effecten op de fysieke, emotionele, sociale en mentale gezondheid van een individu. Omdat je denkt dat je niet (meer) in staat bent om met de stress om te gaan, begin je te voelen dat het niet nodig is om te veel moeite te doen omdat je merkt dat je echt niets kan doen aan de stress. Als gevolg hiervan neemt het productieve af, ontstaan ​​gevoelens van machteloosheid, hopeloosheid en weerzin. Relaties met anderen kunnen negatief worden beïnvloed en zelfs de neiging om te stoppen met goed voor jezelf te zorgen, zoals slechte hygiëne of verlies van eetlust, neemt toe. Bovendien kan geestelijke gezondheid ook worden beschadigd, omdat veel mensen die burn-out ervaren de neiging hebben om toch door te gaan. Dit kan leiden tot depressieviteit, machteloosheid en radeloosheid. Gevolgd door lichamelijke klachten met uiteindelijk volledige uitval als gevolg. Het lichaam gaat op slot waardoor je metaal en fysiek tot niets meer in staat bent. Herken je dit? Neem snel actie, het is zaak het niet zo ver te laten komen en op tijd naar de signalen van je lichaam en geest te luisteren. Klik hier voor hulp.

Veel mensen nemen hun stress mee naar huis, jij ook?

Stress op de werkplek is een uitdaging voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Maar het beïnvloedt ook andere aspecten van het leven van een persoon, zoals je familie bijvoorbeeld. Wanneer de meeste mensen van hun negen-tot-vijf banen naar huis gaan, of ze nu in de bouwsector werken of ergens in een kantoor als assistenten, laten deze vaak hun werk achter bij het dichttrekken van de deur. Ze brengen hun werk niet thuis mee. Echter, voor leidinggevenden en professionals die elke dag op de lijn staan, deze hebben de neiging om de druk van het werk mee naar huis te brengen. Dit kan ook leiden tot een aantal problemen binnen hun familieleven. Het gebruik van stress- en burnoutcoaching om de strijd van het moderne leven te helpen, is een van de meest efficiënte manieren om alle stress die carrière en familie beïnvloed te beperken.

Wat zijn nu de oorzaken van Burnout?

Voor een betere preventie en beheer van burn-out, moet je bewust worden van de verschillende oorzaken van de burn-out. Meestal omvatten deze een gevoel van:

 • Weinig of geen controle over de stressvolle situatie.
 • Gebrek aan lonende ervaring (erkenning, voordelen, enz.)
 • Vage en / of te zware rol-verwachtingen
 • Te veeleisende stress factoren
 • Onbetwiste of eentonige activiteit
 • Superieure, peer- of omgevingsdruk
 • Gebrek aan tijd voor ontspanning en socialisatie
 • Te veel verantwoordelijkheden
 • Gebrek aan sociale steun
 • Slaapgebrek
 • Depressie
 • Problemen met persoonlijkheid, zoals perfectionisme, pessimisme, autoritarisme, Type A-persoonlijkheid.

De meeste coaches en psychologen zijn het erover eens dat de “Drie R” -benadering een van de meest effectieve manieren is om burn-out te behandelen en te beheren.

Deze omvatten:             

1. Herkennen – De sleutel om burnout te beheren is vroege detectie, dus zorg ervoor dat je jezelf regelmatig beoordeelt met betrekking tot de waarschuwingssignalen van burn-out.

2. Omgekeerd – Nadat u hebt vastgesteld dat u een burn-out ondervindt, zoekt u onmiddellijk de hulp van een coach om u te helpen de effecten van burn-out ongedaan te maken en de stress die u ondervindt, te beheersen.

3. Veerkracht – Zodra de effecten van burnout zijn omgekeerd en de stress beheersbaar begint te worden, wordt het tijd om flexibel te worden in uw dagelijkse reacties op stress door middel van een goed beheer van uw fysieke, mentale, sociale, emotionele en spirituele gezondheid.

Het huidige economische klimaat maakt stress en burnoutcoaching nog kritischer.

Met de recessie net achter de rug en miljoenen mensen wereldwijd nog steeds zonder werk, is de noodzaak om gefocust te blijven en een burn-out te vermijden groter dan ooit. Veel bedrijven hebben gekozen voor grote reorganisaties en besloten om grote delen van hun personeel te ontslaan of er een regeling mee te treffen. Om te overleven beroepen zij nog meer op hun leidinggevenden door een nog ​​grotere last aan verantwoordelijkheid te dragen. Iedereen weet dat hun baan op het spel staat.

Stress- en burnoutcoaching helpt mensen om technieken en strategieën te leren om de dagelijkse uitdagingen die ze tegenkomen te beheren. Het helpt om mensen de juiste manier te leren hoe ze de stress waarmee ze worden geconfronteerd moeten behandelen en hoe ze deze zorgen uit kunnen zetten waanneer hun baan ophoud. Ja, thuis werken is vaak een belangrijk ingrediënt in het leven van een uitvoerende, maar als je niet werkt, dan is het tijd om de stress van de dagelijkse werkplek opzij te zetten. Stress- en burnout coaching is nog steeds een beetje nieuw en mensen zijn niet snel bereidt om iets nieuws te proberen, maar als het gaat om opbranden en stress op de werkplek, dan is er geen tijd om aan te nemen dat je het zelf kunt verwerken. Je ziet het misschien niet, maar uiteindelijk zullen de effecten voor iedereen om je heen duidelijk zijn en zal je werk eronder leiden. Luister goed naar de symptomen, die kan al een structurele pijn in de schouders zijn die telkens terug komt. Leer te luisteren naar je lichaam en vraag je af waar de lichamelijke pijn of irritatie vandaan komt. Gratis intake.

Heb ik een Burnout?

Deze vraag wordt steeds vaker gesteld. Uit volksgezondheidscijfers van het CBS blijkt dat 13 % van de werknemers op dit moment Stress ervaart. Te weten dat er voor eerst meer dan 10 miljoen banen zijn in Nederland. In het laatste kwartaal van 2015 steeg het aantal banen van werknemers en zelfstandigen tot 10 020 duizend. In totaal groeide het banenbestand met 101 duizend tot het hoogste aantal ooit. In 2008, kort voor het uitbreken van de economische crisis, werd de mijlpaal al dicht genaderd. In de jaren daarna gingen veel banen verloren meld het CBS.

In 1995 waren er nog 8 miljoen voltijd- en deeltijdbanen in Nederland. Sinds 2000 waren het er meer dan 9 miljoen. Voor het volgende miljoen was aanzienlijk meer tijd nodig. Tweemaal eerder werd de mijlpaal van 10 miljoen bijna bereikt. Voor het eerst was dat in het derde kwartaal van 2008, toen de teller op 9 973 duizend kwam. Door de economische crisis zakte het aantal daarna tot 9 706 duizend. De 10 miljoen kwam weer in zicht in de loop van 2011 en 2012, maar na dat hoogtepunt zakte de werkgelegenheid weer in.
In de periode dat het aantal banen groeide van 8 naar 10 miljoen, nam het aantal personen in de leeftijdsgroep van 15 tot 75 jaar toe van 11,8 naar 12,9 miljoen.

Dat wil dus zeggen van 13% van deze 10 miljoen werknemers te kampen heeft met een burnout wat neer komt op 1.3 miljoen werkende in Nederland. Wat een aardig groot getal is. De vraag heb ik een burnout wordt op dit moment door al deze 1.3 miljoen medewerkers gesteld. De kans dat je er daar een van bent of een van gaat zijn is groot.

Er zijn meer banen in Nederland dan werkzame personen: 10 020 duizend banen voor 8 888 duizend personen. Elke honderd werkzame personen bezetten daarmee 113 banen. Eind 1995 waren dat er nog 111.

De toename van het aantal gewerkte uren is niet evenredig met de groei van het aantal banen. De omvang van de banen, dus het gemiddelde aantal uren dat ermee is gemoeid, is namelijk steeds minder geworden. In 1995 was dat 25,7 uur per baan, in 2015 was dat 24,2 uur. Hierdoor is het totaal aantal gewerkte uren in Nederland de laatste twintig jaar met 16 procent toegenomen, terwijl het aantal banen met 23 procent groeide. Dit huidige tekort aan personeel geeft een extra werkdruk op het bestaande personeel waardoor het risico op stress en burnout wederom wordt verhoogd. Zorg dat u goed op de symptomen let en naar uw lichaam luistert.

Hulp nodig bij stress of mogelijke burnout? Of wil je graag leren hoe je een burnout moet voorkomen? Areyouhappy.nl heeft een voorselectie van specialisten gemaakt op het gebied van burnout coaching. Door haar groot netwerk aan professionele coaches, begeleiders, trainers en stylisten voor elke vorm van hulp en in elke vorm en maat, weet je zeker dat je de juiste hulp krijgt die je nodig hebt.  Neem eenvoudig de stap naar geluk en klik hier voor het maken van een GRATIS eerste consult bij specialist die het beste bij je past.  

Klik hier en zet de eerste stap naar naar HAPPYNESS!

‘CREATE YOUR OWN HAPPINESS’

SOMS met een beetje hulp ♥

Onze partner coaches zijn o.a. werkzaam in de regio:

Katwijk – Leiden – Den Haag- Westland – Spijkenisse – Alphen aan den Rijn – Zoetermeer – Gouda – Capelle aan den IJssel – Rotterdam – Dordrecht – Den Helder – Heerhugowaard – Alkmaar – Hoorn – Purmerend – Zaanstad – Velsen – Haarlem – Amsterdam – Hilversum – Amstelveen  – Haarlemmermeer – Bergen op Zoom – Roosendaal – Breda – Oosterhout – Tilburg – Oss – s’Hertogenbosch -Helmond – Eindhoven – Apeldoorn – Barneveld – Arnhem – Doetinchem – Nijmegen – Amersfoort – Utrecht – Zeist – Nieuwegein – Veenendaal – Hardenberg – Zwolle – Deventer – Almelo – Hengelo – Enschede – Venlo – Roermond – Sittard – Geleen – Heerlen – Maastricht – Dokkum – Harlingen – Workum – Sloten – Sneek – Leeuwarden – Delfzijl – Groningen – Hoogezand – Winschoten – Veendam – Stadskanaal – Assen – Emmen – Hoogeveen – Meppel – Emmeloord – Lelystad – Almere – Renesse – Zierikzee – Domburg – Middelburg – Goes – Vlissingen – Cadzand – Terneuzen

coaching is a new begin

Foutje gezien? Laat het ons a.u.b. weten per e-mail. Klik hier Alvast bedankt!