Skip to content

Kies een rouwcoach in de Provincie:

Door op je provincie te klikken komt je direct bij hulp op het gebied van Rouwverwerking in jouw regio. Meer weten? klik hier.

Rouwcoach

Zuid-Holland

Rouwcoach

Noord-Holland

Rouwcoach

Noord-Brabant

Rouwcoach

Gelderland

Rouwcoach

Utrecht

Rouwcoach

Overijssel

Rouwcoach

Limburg

Rouwcoach

Friesland

Rouwcoach

Groningen

Rouwcoach

Drenthe

Rouwcoach

Flevoland

Rouwcoach

Zeeland

Wat is een rouwcoach?

Heb je onlangs een dierbaar persoon verloren dan voelt het waarschijnlijk als een diep dal waar je niet meer uit komt. Het is verschrikkelijk om iemand te verliezen waar je om geeft. Je hoeft niet alleen door deze moeilijke tijd te gaan. Als je er zelf niet uitkomt kan de hulp van een rouwcoach je de handvatten geven die je nodig hebt.

Elk individu heeft zijn of haar eigen manier van verwerken. Er zijn grote verschillen in rouwbeleving. Volgens de ‘Standaard’ manier rouwen bestaat niet. Er zijn verschillende manieren van verliesverwerking die je allemaal ‘normaal’ zou kunnen noemen. Ook als je kort na het overlijden geen enkele ‘rouwreactie’ vertoont, hoeft dat niet als vreemd te worden gezien.

Voor een nabestaande kan het een tijd duren na een plots overlijden voor je beseft dat de overledene definitief niet meer terugkomt.  Ook de acceptatie of de aanvaarding van het overlijden kan de verwerkingsduur bepalen. Het overlijden van een 95 jarige opa of oma is over het algemeen makkelijker dan wanneer je een kind verliest.

Een rouwperiode kun je soms ook wel in fases zien.

Deze fases kunnen in verschillende volgorde voorkomen. Vaak begint het met ongeloof en ontkenning. Vervolgens raak je een soort van ‘verdooft’. Het lijkt alsof alles een droom is. Omdat je je verdooft en gevoelloos voelt ben je desondanks toch in staat allerlei zaken te regelen en de maatregelen te nemen die nodig zijn. Pas wanneer dat allemaal achter de rug is is er tijd voor emoties en komen gevoelens als verdriet, wanhoop en boosheid naar boven. Wanneer je niet goed weet hoe je hier mee om moet gaan kan een coach je helpen. Een rouwverwerkingscoach helpt je bij de verwerking van je verdriet en begeleid je door deze moeilijke tijd zodat je niet jezelf verliest. Heb je moeite met de zakelijke afhandelingen dan is het raadzaam om een financieel coach, ook wel budgetcoach genoemd, in de arm te nemen. Deze kan je begeleiden op het gebied van financiën en alle andere zaken die geregeld moeten worden in deze moeilijke tijd.

Je kunt ook in de fase komen waarin je op zoek gaat naar je verlorene. Je omringt je met spullen van de overledene, ruikt aan kleding of denkt de persoon op straat te zien of zijn of haar stem te horen.

U kunt zich heel verward en emotioneel voelen. Het verdriet komt in alle hevigheid naar boven en u huilt veel. Ook andere emoties zijn intens. Het ene moment bent u apathisch, het andere juist hyperactief. Of u zakt in een diepe put en voelt later weer machteloze woede. Dit kan je erg verward maken.  Je gaat gaande weg de situatie steeds meer accepteren. Wanneer dat gebeurt kom je in de face van aanvaarding en van aanpassing. Je gaat je aanpassen aan het leven zonder je dierbare en leert omgaan met het verlies. Dit is vaak het eindstadium van de rouwperiode. De rouwverwerkingscoach helpt je door deze periodes heen te komen wanneer je het zelf allemaal niet ziet zitten. De coach helpt je je leven opnieuw in balans te brengen zodat je weer mag genieten van het positieve in het leven.  Voor iedereen is de duur van deze verwerkingsfases verschillend, geef jezelf dan ook die kans om te rouwen. Het mag, je hebt immers verdriet. Er is geen tijdslimiet.

Is een rouwverwerkingscoach iets voor mij?

Verlies maakt onderdeel uit van het leven. Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met verlies. Dit is waarschijnlijk het moeilijkste wat je in je leven meemaakt. Er zijn mensen die in staat zijn op eigen kracht dit verlies te verwerken en die zelfstandig door deze moeilijke periode komen. Er zijn ook mensen die dit verlies niet alleen kunnen verwerken. Onderstaande situaties zijn symptonen welke aangeven dat je beter hulp kunt zoeken.

  • Wanneer je jezelf schuldig voelt, het is niet eerlijk.
  • Wanneer je je afvraagt waarom je ineens erg moe bent.
  • Je blijft slecht slapen.
  • Je blijft je zorgen maken over de kinderen, kun je het allemaal wel alleen?
  • Je hebt weinig mensen in je omgeving waarmee je kunt praten hierover.
  • Je hebt het gevoel dat je niet verder komt in je rouwproces en de pijn gelijk blijft.

In sommige gevallen kan een rouw nog zwaarder wegen en je nog meer pijn doen.

Heb je bijvoorbeeld geen afscheid kunnen nemen wegens omstandigheden. Of is je dierbare plots overleden.  Ben je in korte tijd meerdere mensen of dieren verloren? Heb je de overledene niet meer kunnen zien. Waren er problemen waardoor je je nu schuldig voelt? Heb je een terecht of onterecht schuldgevoel waar je niet mee om kunt gaan.  Dit zijn allemaal situaties waarbij de hulp van een verliescoach je helpt bij het verwerken van je verlies. Is dit herkenbaar voor je, plan een GRATIS kennismakingsgesprek met een van onze professionals en kijk wat de rouwverkeringscoach voor jou kan betekenen. Klik hier.

Hoe gaat een rouwverwerkingcoach te werk?

Er zijn verschillende methode die coaches gebruiken om weer balans in je werk en je leven te krijgen.

Eerst wordt er tijdens een GRATIS intakegesprek gekeken naar jouw situatie waarna een gepast plan worden opgesteld. Er wordt gefocust op jouw rouwsignalen en het leren bijkomen en ontspannen.

Vervolgens wordt er stil gestaan bij de vraag: “Wie ben ik in mijn rouwproces?” Samen met de coach ga je ontdekken welke krachtbronnen je kunt gebruiken om met jouw rouw om te gaan.

Tussen de gesprekken door vinden er tussenevaluaties plaat waarbij je aan kunt geven waar je staat op dat moment. Bijvoorbeeld door de situatie een cijfer te geven. Zo kan de vordering van de rouw worden gemonitord. Vragen zoals waar wordt ik blij van of wat inspireert mij komen aan bod. De coach geeft de hulp die jij nodig hebt. Je hoeft er niet alleen voor te staan.

Ook een online coach kan je helpen bij het verlies van een dierbare. Wanneer je niet per direct de behoeft hebt  aan persoonlijk contact kan een online rouwcoach je op afstand bijstaan bij je verdriet. Via chat of mail mogelijkheden word je door je moeilijke tijd bijgestaan. Niet op vaste vooraf geplande momenten maar alleen op de momenten wanneer jij hulp nodig hebt.  

Aan de hand van jouw hulpvraag gaat de coach met jou het ‘gesprek’ aan. Een gesprek via mail. Indien je wil kunnen we ook gebruik maken van een chat. Denk bijvoorbeeld aan WhatsApp of Facebook Messenger, wanneer je directer en sneller contact wil in bijvoorbeeld lastige situaties. Denk ook aan Facetime of Skype wanneer je op afstand bent maar toch behoefte hebt aan communicatie met een zichtbaar persoon. Er is begeleiding voor iedereen en naar ieders wens. Wil jij hulp van een rouwcoach, maak een GRATIS kennismaking afspraak en kijk wat de coach voor jou kan betekenen.      

Klik hier en zet 3 eenvoudige stappen naar HAPPYNESS!

‘CREATE YOUR OWN HAPPINESS’

SOMS met een beetje hulp ♥

Onze partner coaches zijn o.a. werkzaam in de regio:

Katwijk – Leiden – Den Haag- Westland – Spijkenisse – Alphen aan den rijn – Zoetermeer – Gouda – Capelle aan den ijssel – Rotterdam – Dordrecht – Den Helder – Heerhugowaard – Alkmaar – Hoorn – Purmerend – Zaanstad – Velsen – Haarlem – Amsterdam – Hilversum – Amstelveen  – Haarlemmermeer – Bergen op Zoom – Roosendaal – Breda – Oosterhout – Tilburg – Oss – s’Hertogenbosch -Helmond – Eindhoven – Apeldoorn – Barneveld – Arnhem – Doetinchem – Nijmegen – Amersfoort – Utrecht – Zeist – Nieuwegein – Veenendaal – Hardenberg – Zwolle – Deventer – Almelo – Hengelo – Enschede – Venlo – Roermond – Sittart – Geleen – Heerlen – Maastricht – Dokkum – Harlingen – Workum – Sloten – Sneek – Leeuwarden – Delfzijl – Groningen – Hoogezand – Winschoten – Veendam – Stadskanaal – Assen – Emmen – Hoogeveen – Meppel – Emmeloord – Lelystad – Almere – Renesse – Zierikzee – Domburg – Middelburg – Goes – Vlissingen – Cadzand – Terneuzen

coaching is a new begin

Foutje gezien? Laat het ons a.u.b. weten per e-mail. Klik hier Alvast bedankt!