Skip to content

Kies een lifestylecoach in de Provincie:

Door op de provincie te klikken kom je direct bij hulp op het gebied van Lifestyle in jouw regio. Meer weten? klik hier.

Lifestylecoach

Zuid-Holland

Lifestylecoach

Noord-Holland

Lifestylecoach

Noord-Brabant

Lifestylecoach

Gelderland

Lifestylecoach

Utrecht

Lifestylecoach

Overijssel

Lifestylecoach

Limburg

Lifestylecoach

Friesland

Lifestylecoach

Groningen

Lifestylecoach

Drenthe

Lifestylecoach

Flevoland

Lifestylecoach

Zeeland

Wat is een lifestylecoach?

Lifestyle coach betekend letterlijk het begeleiden van je levensstijl. Een coach begeleid je naar jouw gewenste levensstijl. In deze 24-uur economie is er steeds meer behoefte aan een coach, begeleider die je helpt bij jouw gewenste levensstijl. Door het gejaagde leven wat we moeten leiden en de voortdurende blootstelling aan informatie. Er zijn talrijke keuzemogelijkheden.

Aan de ene kant wil je niets missen van de wereld, de glamour, spanning en sensatie maar aan de andere kant is er een grote behoefte aan rust en regelmaat. Dit kan voor een onbalans in je leven zorgen. Zeker wanneer er op zakelijk vlak veel van je wordt gevraagd naast het zijn van een goede ouder. Je kinderen hebben aandacht nodig, je partner verwacht je aandacht en je werkgever wil je ook op zijn best.

Dit alles breekt op een gegeven moment op. Het eerste wat er aan onderdoor gaat ben jezelf. Je cijfert jezelf weg en er is geen balans meer in je leven. Je enige wens is krachtig, vol energie, zelfverzekerd en ontspannen in je leven te staan. Weten hoe je om moet gaan met stress en negatieve gevoelens zonder dat het je te veel negatief beïnvloed. Je wil je zelfverzekerd voelen waardoor je niet meer uit het veld bent weg te slaan. Je wil je doelen realiseren die je voor lange tijd uit het oog bent verloren en  je mooiste dromen waarmaken.

Een lifestylecoach, coacht je om weer bij jezelf je persoonlijke, zakelijke en maatschappelijke leven, vorm te geven naar jouw wens. Er zijn verschillende coaches met verschillende werkwijze. Kies altijd de coach waarbij je een goede klik hebt. De keuze voor een lifestyle coach is namelijk erg persoonlijk. De coach start altijd met de kernvragen:

 • wie ben ik

 • wat wil ik

 • waar wil ik naartoe

Er wordt bij lifestyle coaching naast een zakelijke en maatschappelijke insteek een grote nadruk gelegd op je welzijn en je geluk. Dit is het grote verschil tussen de lifestylecoach en de businesscoach waarbij je je meer richt op de professionele ontwikkeling. Overigens blijft ook bij deze vormen van coaching de persoonlijke ontwikkeling niet buiten schot. Hetzelfde geldt voor de loopbaancoach, met dat verschil dat de focus van de begeleiding gericht is op de loopbaan en/of het vinden van werk.

Hoe kan een lifestylecoach mij helpen?

Heb je moeite met keuzes maken of heb je het gevoel dat je het overzicht van je eigen leven enigszins kwijt bent of voel je je leeg en/ of eenzaam? Dan kan een lifestyle coach je hier perfect bij helpen. Ook wanneer je jezelf vaak vergelijkt met anderen en het gevoel hebt dat zij het in jouw ogen beter doen dan jij. De lifestylecoach focust samen met jou op de kwaliteit en vormgeving van het leven. De rode draad ligt bij het versterken en in balans brengen van je persoonlijke wensen en je relatie tot je werk  en de wereld eromheen.

Stel je jezelf regelmatig de vraag: ‘Is dit nu alles? Is dit hoe mijn leven er tot aan mijn dood uit gaat zien?” Steeds meer mensen gaan stilstaan bij vragen over het leven en ervaren hierbij een innerlijke onrust. Je voelt je geleefd en hebt het gevoel dat je geen controle hebt over je eigen leven. Keuzes worden voor je gemaakt of je wordt gedwongen keuzes te maken waar je niet geheel achterstaan maar omdat deze keuze van je wordt verwacht door de maatschappij. Je twijfelt over alle gemaakte keuzes in je leven, heb ik wel de juiste opleiding gekozen? Ben ik eigenlijk wel geschikt voor dit werk? Ik vind dit eigenlijk helemaal niet leuk om te doen maar wat dan? Je hebt steeds meer twijfels over je carrière, opleiding, partnerkeuze enz. Het zogenoemde dertigers-dilemma. Een lifestylecoach is de expert dit gebied en kan je helpen deze levensvragen te verhelderen en je begeleiden in je pad.

Hoe gaat de coach te werk?

Je hebt bij lifestyle coaching de mogelijkheid om alleen aan de slag te gaan of in groepsverband. De lifestylecoach is een perfecte luisteraar en oordeelt niet. Je krijgt hierbij advies op maat. De begeleiding van een coach kan op meerdere manieren plaatsvinden. Het kan een persoonlijk consult zijn, telefonisch of per e-mail. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk digitaal te communiceren door middel van o.a. skype en facetime mogelijkheden. Hierbij ben je persoonlijk in contact zonder dat je daar voor hoeft te reizen. Er wordt altijd gestart met een GRATIS eerste intakegesprek waarbij je de mogelijkheid hebt je persoonlijke situatie kenbaar te maken. Vervolgens kunnen er duidelijke doelen worden samengesteld waarna je het begeleidingstraject wat bij jou past ingaat. Een structurele aanpak zorgt voor de juiste stappen waarmee je gewenste doel kan worden bereikt. Uiteindelijk vindt er een evaluatie plaats om de behaalde gewenste doelen te analyseren. Er kan vervolgens gekozen worden voor een aanpassing op de gestelde doelen of je doel is bereikt waardoor je weer happy door het leven kunt.

Is een lifestylecoach iets voor mij?

Een lifestylecoach kijkt niet alleen naar het stukje in je leven waar een probleem of knelpunt wordt ervaren, maar ook naar de samenhang tussen alle levensgebieden:

 • Werk
 • Gezin
 • Relaties
 • Gezondheid
 • Financiën
 • Vrije tijd
 • Vriendschappen
 • Levensovertuiging

Een klein stapje naar verandering in het ene levensgebied levert vaak ook verbetering op in andere levensgebieden. Met meer plezier, vertrouwen, ontspanning en zin in het leven als gevolg.

Een lifestyle coach kan je niet alleen helpen jezelf terug te vinden wanneer er negatieve aandachtspunten van kracht zijn maar zeker ook als het gaat om positieve momenten in het leven. Bijvoorbeeld wanneer je kind uitvliegt. Wanneer je gaat trouwen, kinderen krijgt of een jubileum leeftijd bereikt. Wanneer je er grote veranderingen in je levenspatroon plaatsvinden zoals uit vrije wil minder of meer gaan werken. Of wanneer je bijvoorbeeld in functie stijgt en dit positieve spanningen met zich meebrengt waar je niet weet hoe je daar precies mee om moet gaan. Het met pensioen gaan of eigenaar van een bedrijf worden kunnen impact hebben op je leven. Dit zijn allemaal situaties die bepaalde onrus (positief of negatief) met zich meebrengen. Wanneer je niet helemaal weet hoe of wat dan kan de coach je helpen met het begeleiding of het maken van keuzes.

Merk je dat je je niet Happy voelt en kun je er niet helemaal je vinger op leggen waar dit ongelukkige gevoel vandaan komt, maak dan eens een GRATIS kennismakingsafspraak met een van de top coaches bij jou in de buurt en kijk wat deze voor jou kan betekenen. Klik hier.

Weet je niet of de gekozen coachrichting de juiste is? Bekijk alle probleemgebieden waarin er herkenbare situaties worden beschreven zodat deze keuze gemakkelijker voor je is. KLIK HIER voor alle probleemgebieden.

Klik hier en zet 3 eenvoudige stappen naar HAPPYNESS!

‘CREATE YOUR OWN HAPPINESS’

SOMS met een beetje hulp ♥

Onze partner coaches zijn o.a. werkzaam in de regio:

Katwijk – Leiden – Den Haag- Westland – Spijkenisse – Alphen aan den Rijn – Zoetermeer – Gouda – Capelle aan den IJssel – Rotterdam – Dordrecht – Den Helder – Heerhugowaard – Alkmaar – Hoorn – Purmerend – Zaanstad – Velsen – Haarlem – Amsterdam – Hilversum – Amstelveen  – Haarlemmermeer – Bergen op Zoom – Roosendaal – Breda – Oosterhout – Tilburg – Oss – s’Hertogenbosch -Helmond – Eindhoven – Apeldoorn – Barneveld – Arnhem – Doetinchem – Nijmegen – Amersfoort – Utrecht – Zeist – Nieuwegein – Veenendaal – Hardenberg – Zwolle – Deventer – Almelo – Hengelo – Enschede – Venlo – Roermond – Sittard – Geleen – Heerlen – Maastricht – Dokkum – Harlingen – Workum – Sloten – Sneek – Leeuwarden – Delfzijl – Groningen – Hoogezand – Winschoten – Veendam – Stadskanaal – Assen – Emmen – Hoogeveen – Meppel – Emmeloord – Lelystad – Almere – Renesse – Zierikzee – Domburg – Middelburg – Goes – Vlissingen – Cadzand – Terneuzen

coaching is a new begin

Foutje gezien? Laat het ons a.u.b. weten per e-mail. Klik hier Alvast bedankt!